Gaziantep Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Konukoğlu, eğitime katkı sağlamak amacıyla 24 derslikli ilkokul yaptırdıklarını belirterek, “Ancak bunu yeterli görmüyoruz ve eğitim standardının yükseltilmesi için yeni projeler başlattık” dedi.
Bilkent Senfoni Orkestrası, Gaziantep Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği’nin “eğitim projelerine katkı sağlamak amacıyla” Şehitkamil Kültür Merkezi’nde muhteşem bir konser verdi.
Konseri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergun Özuslu, Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan ve Cengiz Konukoğlu ile çok sayıda klasik müziksever izledi.
Konser öncesinde konuşma yapan Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Konukoğlu, “Bir sosyal sorumluluk projesine destek vermek amacıyla bir araya geldiğimiz bu özel gecede bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim” diyerek sözlerine başladı.
Eğitime katkı sağlamak amacıyla 2009 yılında kurdukları derneğin, Gazianteplilerin de desteği ile başarılı projelere imza attığını kaydeden Konukoğlu, “Eğitim odaklı çalışmalar yapıyoruz. Gaziantep’e 2013-2014 eğitim - öğretim döneminde, mimari projesi ile de ‘empati sağlayan’ ve bin 6 öğrencinin eğitim gördüğü 24 derslikli bir ilkokul kazandırdık” diye konuştu.
“Eğitim adına ne yapılırsa yapılsın, az yapılmıştır. Bu anlayışla eğitime katkımızı artırmak amacıyla Bilkent Senfoni Orkestrası’nın konserini organize ettik” diyen Konukoğlu, şöyle devam etti:
“Bu özel gecede bizlere eşsiz bir müzik ziyafeti yaşatacak olan dünyaca ünlü Devlet Sanatçımız, piyano virtüözü Gülsin Onay’a, keman virtüözü Toğrul Ganiyev’e ve Bilkent Senfoni Orkestrası’nın kıymetli şefi Burak Tüzün’ün şahsında orkestranın birbirinden değerli sanatçılarına verdikleri destek için teşekkür ediyorum.
Bu konser sonrasında Bilkent Senfoni Orkestrası’nın şehrimize yine geleceğine inanıyorum. Sanatsal etkinliklerimize zenginlik katacaklarını bilmek, bizleri çok mutlu ediyor. Bu konserin ana sponsoru Garanti Bankası’nın ve yardımcı sponsoru Audi Acarsan’a ayrıca teşekkür ediyorum.”
Zeynep Konukoğlu’nun konuşmasının ardından alkışlar eşliğinde sahne alan Bilkent Senfoni Orkestrası, dünyaca ünlü bestecilerin eserlerini, seslendirdi. Müzik ziyafetinin bitiminde Empati Derneği Başkanı Zeynep Konukoğlu, Gülsin Onay, Toğrul Ganiyev ve Burak Tüzün’e çiçek takdim etti.