Emekli maaşlarına zam 4 gözle bekleniyor. Milyonlarca emekli vatandaş Temmuz ayında alamadıkları zammı Ekim ayında almak istiyor. Bu konuda bir süredir hükümete çağrılar devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjdeli açıklama Geçtiğimiz günlerde gelmişti. Emekli maaşlarına yapılacak düzenleme ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. İsabetli emekli zammı tahminleri ile konuşulan isimlerden olan SGK uzmanı Özgür Erdursun Ekim ayında gelecek en düşük emekli maaşını açıkladı. Emeklilere Hayırlı olsun diyen Özgür Erdursun en az 15.000 TL maaş verileceğini iddia etti.

Emekliye ara zam iddiaları bir süredir konuşuluyor. Özellikle Temmuz ayında hiç zam yapılmayan en düşük emekli maaşına ilave bir zam beklentisi var. Uzun zamandan beri gündemde olan Zam konusunda son noktayı SGK uzmanı Özgür Erdursun koydu. Yerel seçimlerin yaklaşmasına işaret eden Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşına rekor bir artış beklediğini duyurdu. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşına ne kadar zam gelecek? Son dakika emekli maaşı zammı gelişmeleri ve yeni emekli maaş zammı tahminleri haberimizde…

en-dusuk-emekli-maasi-asgari-ucreti-sollayacak-emekliye-en-az-15000-tl-maas-1

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 15.000 TL OLABİLİR

Son yapılan zamlar milyonlarca emekli vatandaşı hayal kırıklığına uğratmıştı. Özellikle Temmuz ayında en düşük emekli maaşında hiç artış olmaması vatandaşı üzerken Ayrıca geçim sıkıntısına da düşürdü. Bir süredir emekliye ara zam çağrıları devam ediyordu. Özellikle Ekim ayında yeni bir düzenleme yapılması ile ilgili büyük bir beklenti vardı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdrsun bombayı çekip emeklinin kucağına bıraktı. Özgür Erdursun’un iddiasına göre en düşük emekli maaşı 15.000 TL'ye yükselecek.

EKSTRA 5.000 TL İKRAMİYE VERİLECEK

Bugüne kadar asgari ücret zammı memur maaş zammı ve emekli zammı ile ilgili tahminleri oldukça isabetli olan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun bu defa Ekimde beklenen zamlar ve cumhuriyet ikramiyesi ile ilgili konuştu nokta emekliye beklediği zam oranlarının yüksek olduğunu belirten Özgür Er Dursun en az 15.000 TL en düşük emekli maaşı verileceğini öne sürdü. Özgür erdursun'un diğer bir iddiası ise Cumhuriyet ikramiyesi ile ilgili olduğu nokta bir süredir çok konuşulan Cumhuriyet ikramiyesi konusuna da değinen SGK uzmanı, 29 Ekim'de emeklilere tam 5.000 TL'lik ikramiye ödemesinin kesinleştiğini öne sürdü.

en-dusuk-emekli-maasi-asgari-ucreti-sollayacak-emekliye-en-az-15000-tl-maas-2

YEREL SEÇİMLER EMEKLİYE ZAM GETİRECEK

SGK uzmanı Özgür Erdursun’un açıklamalarına göre yerel seçimler emekliye zam getirecek. Hükümet Kırgın olan emeklinin gönlünü almak ve yerel seçim öncesinde oyları yeniden geri kazanmak istiyor. O sebeple de emekliye hem Ekimde hem de Ocak ayında verilecek olan zamlar oldukça yüksek olacak.

Editör: Betül Gümüş