Dünya çapındaki ekonomik sıkıntılar, ülkemizdeki enflasyon artışı ve peş peşe gelen zamlar sebebi ile emekli vatandaşlar da zor günler yaşıyor. Emeklilerin gözü ve kulağı, emekli maaşlarına yapılacak zamdan gelecek habere çevrildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, SSK ve bağ-kur emeklilerince beklenen yeni zamma ilişkin çok önemli açıklamalar yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kullandığı ifadelerde emekli maaşlarına zam yapılacağı yönünde sinyaller verdi. Bu kapsamda şimdi tatilde olan Meclis, ekim ayında açılır açılmaz emekli maaş zammının gündeme geleceği ve emekli vatandaşlara yeni ek zam yapılacağı bekleniyor. Emekli maaş zammı konusunun Ekim ayında çözülmesinin beklendiği ifade edildi. Peki emekli maaşlara ne kadar zam yapılacak? İşte yanıtı...

emekli-zammi

Son günlerde, emekli maaşlarına ara zam yapılıp yapılmayacağı hem tartışma hem de merak konusu oldu. Özellikle Temmuz ayında emekli maaşlarına gelen zammın, asgari ücret ve memur maaş zammı yanında düşük seviyede kalması emekliler tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Temmuz ayından asgari ücrete yüzde 34 artış zam yapılmış ve yeni asgari ücret 11.402 TL'ye çıkmıştı. Öte yandan memur maaşlarına ise yüzde 17,55 zamma ek 8.077 TL'lik seyyanen zam yapıldığı açıklanmış ve üstelik en düşük memur maaşı da 22.000 TL seviyesine çıkartılmıştı. Durum böyleyken emekli maaşlarına yapılan zammın beklentilerin altında kalması emeklileri ve emekli maaşı ile geçinen aileleri üzmüştü.

Binali Yıldırım'dan Emeklilere Bayram Ettiren Açıklama

Emekliye ek zam tartışmaları devam ederken AK Parti Genel Başkan Vekili ve Türk devletleri Teşkilatı aksakallılar heyeti başkanı Binali Yıldırım, emekliyi sevindiren açıklamalarda bulundu ve Ekim ayında beklenen zammın gündeme gelmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü duyurdu.

Yüzde 45 Oranında Zam Yapılacak

Emekliye ara zam konusu gündemin ilk sırasında yer alınca uzmanlar da peş peşe emekli maaş zammına ilişkin rakam rahminlerini ortaya koymaya başladı. Sosyal güvenlik uzmanlarınca yapılan açıklamalar ise dikkat çekti. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar emekli vatandaşların heyecanlı bekleyişini zirveye taşıdı. Haberi alan emekliler, 2 maaş sonrası güzel rakamlı maaşlarına kavuşmanın hayalini kurmaya başladı bile Ekim ayında en düşük emekli maaşlarının 10 bin 500 lira olacağı öne sürüldü. Öte yandan 7500 TL üstü maaş alan emeklilere ise yüzde 45 oranında zam yapılmasının gündemde olduğu ifade edilirken; emekli maaşlarına intibak zammının da yansıtılabileceğinin de altı çizildi.

Konuya ilişkin her bir gelişmeyi yakından takip ettiğimizi belirtir ve herhangi bir gelişme yaşandığında okuyucularımızı anlık olarak ileteceğimizi belirtmek isteriz.

Editör: Süleyhan Avşar