Emekli maaşı zammı tartışmaları sürerken uzmanlardan da peş peşe önemli açıklamalar geliyor.

Son zamanlarda emekli maaşlarına yapılan zamlarla ilgili tahminleri doğru çıkan SGK uzmanı Özgür Erdursun'un yaptığı yeni zam tahmini gündemde bomba etkisi yarattı. Özgür Erdursun, emekli maaş zamları için ekim ayını işaret etti. Hükümetin yeni planını birer birer açıklayan Erdursun'un açıklamaları emekli vatandaşlarda büyük bir heyecan yarattı. 2024 yılında yapılacak yerel seçimlere az bir zaman kalması sebebi ile emekliye görülmemiş bir bir zam yapılacağını ifade eden SGK uzmanı Erdursun, en düşük emekli maaşının da zamlanacağını öne sürdü. Haber alan emekli vatandaşlar, "Emekli zammı ne kadar olacak?" sorusunun yanıtını araştırmaya başladı bile.

maas-zammi

Emekli vatandaşlar yapılacak ara zam müjdesini alır almaz zam için geri sayım başlattı. Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından iki bakanlığa emekli maaş zammı düzenlemesi konusunda talimat verildiği duyurulmuştu. Gözler ve kulaklar Ekim ayına odaklandı.

Emekli Maaşlarında Zamma İlişkin Umutlu Açıklama

Çünkü emekliler Ekim ayında maaşlarına yapılacak artışı heyecanla bekliyor. Bir yandan geri sayım devam ederken bir yandan da emeklilere yapılacak zam konusunda uzmanlar tarafından yeni rakamlar ve tahminler duyuruluyor. En son tahmin ise Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan geldi. Önemli açıklamalar yapan Özgür Erdursun emekli maaşı alan vatandaşları umutlandırdı.

emekli-maas-aciklama

Bir süredir emekliler, Temmuz ayında maaşlarına yapılan zammın yetersizliğinden şikayet ediyordu. Temmuz'da emekli maaşlarına yapılan artış kök ücretleri uygulandı. Bu nedenle de milyonlarca vatandaşın maaşında gözle görülür bir fark olmadı. En düşük emekli maaşı 7500 TL seviyesinde kalırken emekliler, geçim derdi ve enflasyon sebebi ile hükümetin yapacağı ara zammı beklemeye başladı.

Emekli vatandaşlar ekonomik sebepli yaşamsal zorluk çekerken SGK uzmanı Özgür Erdursun emekliye yapılacak ara zamma ilişkin önemli açıklamalar yaptı. 

emekli-ikramiyesi

Bakan Işıkhan'dan Emekli Maaş Zammı Mesajı

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz günlerde emekli maaş zammına ilişkin önemli bir açıklama yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat verdiğini dile getiren Bakan Işıkhan, emekliye ek zam için ekim ayını işaret etmişti. 

Emekli vatandaşların temmuz zammı sebebi ile büyük bir mağduriyet yaşadığını ifade eden Erdursun, tüm ücretlere yeni bir zam yapılması gerektiğini belirtti. Bu kapsamda hükümetin Ekim'de önemli bir düzenleme yapacağını iddia eden Erdursun, asıl önemli zammın ise Ocak ayında olacağını belirtti.

Emekli Aylıklıklarına Büyük Zam

2024'ün yerel seçimlerin yapılacağını anımsatan Sosyal Güvenlik Uzmanı, emekli vatandaşların tepkisinin azaltılması gerektiğini söyledi. Sosyal Güvenlik kurumlarında da önemli adımların yapılacağını aktaran Erdursun, açıklamasında "Emekli aylıklarında ciddi oranda artış görülecek. Emekli maaşlarını şimdilerde çok konuşuyoruz ve bence hükümet bunun konuşulmasını çok istiyor. Çok konuşulacak, çok konuşulacak ve sonrasında öyle bir zam yapılacak ki eşi benzeri görülmemiş bir artış göreceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Editör: Süleyhan Avşar