Yayın akışı devleri arasında ciddi bir rekabetin yaşandığı biliniyor, bu rekabetin içinde Disney+ da kendine önemli bir konum edinmiş durumda. Geçtiğimiz mayıs ayında şirketin CEO'su Bob Iger, platformun bu yıl içerisinde abonelik ücretlerinde artış yapılacağını duyurmuştu. 

Şimdi, artışın ne zaman gerçekleşeceği de açıklandı: Şirketin üç aylık gelir açıklaması sırasında Iger, reklamsız Disney+ premium üyeliğinin 12 Ekim tarihinde aylık 13,99 ABD dolarına yükseltileceğini duyurdu. Aynı zamanda, Hulu'nun reklamsız planı da 3 dolarlık bir artışla etkilenecek ve bağımsız bir abonelik için aylık 17,99 dolara çıkacak. 

Bu önemli bir fiyat artışı gibi görünse de şirket, hizmetleri bir araya getirmek isteyen müşterilere biraz nefes aldıracak seçenekler sunuyor. Hem Disney+ hem de Hulu'nun reklamsız üyeliklerini içeren yeni bir Duo Premium aboneliği, 19,99 ABD doları karşılığında sunulacak. Ayrıca Disney, geçtiğimiz yıl ABD'de başlattığı 8 dolarlık reklam destekli üyelik seçeneğini Kasım ayından itibaren Avrupa ve Kanada'da da kullanıma sunacağını duyurdu. 

Iger ayrıca yakın zamanda şirketin hesap paylaşımı konusunda tutumunu değiştireceği konusunda uyarıda bulundu. Iger, şirketin "hesap paylaşımı meselesini ele almak için aktif olarak adımlar attığını ve ödeme yapan abonelerin hesaplarını arkadaşları ve aile üyeleriyle paylaşmaları için en iyi seçenekleri araştırdığını" ifade etti. Şirket, bu yeni politikaları 2024 yılında uygulamaya koymayı planlıyor.

Editör: Öznur Tekeli