Türkiye'nin doğal gaz tedarikçisi BOTAŞ, ağustos ayına ilişkin tarife tablosunu resmi internet sitesinde yayımladı. Yapılan açıklamada, ağustos ayında geçerli olacak doğal gaz fiyatlarının mesken ve sanayi aboneleri için belirlendiği, elektrik üretim amaçlı tarifede ise fiyatların sabit kaldığı duyuruldu. 

Konut tüketicileri için oldukça avantajlı fiyatlar sunulacak. Buna göre, dağıtım şirketlerine uygulanacak satış fiyatı, 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olarak belirlendi. Bu fiyat, konutlarda Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı olarak öne çıkıyor. 

Sanayi abonelerinin doğal gaz tarifesi ise kademe 1 için 1000 metreküp doğal gazda 7 bin 124 lira, kademe 2 için ise 9 bin 478 lira olarak açıklandı. Elektrik üretim amaçlı tarife ise 1000 metreküp doğal gaz için 10 bin lira olarak sabit tutuldu. 

BOTAŞ yetkilileri, doğal gazda fiyat tarifelerinin aylık olarak hesaplandığını belirtirken, Household Energy Price Index (HEPI) fiyatlarının esas alındığını vurguladı. Bu sayede Türkiye'de konutlarda, Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatlarının uygulandığına dikkat çekildi.

Editör: Öznur Tekeli