Konya’nın Beyşehir ilçesinde, su ürünleri av yasağı döneminde milli park sahası olan gölde yumurtlama dönemindeki balıkların avını yapan kişiye 2 bin 110 lira idari para cezası uygulandı.
Beyşehir Gölü’nde 15 Mart’ta başlayan ve 3 ay devam edecek olan su ürünleri avlanma yasağı sebebiyle göl içerisinde ve kıyılarda su ürünlerinin kaçak avcılığına yönelik denetimlerine hız veren Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı su ürünleri kontrol ekipleri, Beyşehir ilçe merkezindeki göl kıyısında ağlarla kaçak av yaptığını tespit ettiği bir kişiyi yakaladı. Soğla bölgesindeki kaçak avcılığa karşı pusuya yatarak bekleyen su ürünleri kontrol görevlileri, göl kıyısından ilçe merkezi istikametine seyir halinde olan bir motosikletliyi durdurdu. Motosiklet üzerindeki çuval içerisinde yapılan aramada gölden yeni avlandığı belirlenen canlı 11 sazan balığını fark eden ekipler, şahsa yasak dönemde balık avcılığından işlem yaparken 2 bin 110 lira idari para cezası uygulayıp, balıklara el koydu.
Ekipler, tamamının canlı ve karnı havyarla dolu olduğunu belirlediği yumurtlama dönemindeki balıkları Beyşehir Gölü kıyısına gelerek tatlı sularla buluşturdu.