Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Fenerbahçe’ye yapılan saldırıya tepki göstererek, halkı sağduyulu olmaya davet etti.
Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Ortahisar Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısının açılış konuşmasında Fenerbahçe Futbol Kulübü’ne yapılan saldırıya değindi.
Başkan Genç, Fenerbahçe’ye geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Fenerbahçe Spor Kulübüne yapılan saldırıya gerçekten çok üzüldük, bunlar çok çirkin saldırılardır. Bunu yapanların arkasında ne olduğunu bilmiyoruz ancak bir spor kulübüne böylesine bir saldırı yapılmış olması son derece çirkindir. Bu nedenle Ortahisar Meclisi adına da bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırıda yaralan araç şoförü hayati tehlikesini atlamıştır ve iyi durumdadır. Bu tür saldırılar bir daha ülkemizin hiçbir tarafında görülmesin istiyoruz. Bu saldırılar ülkemizin siyasi istikrarını bozmak isteyenlerin bir girişimi olarak değerlendiriyoruz" dedi.
“TRABZON’LA BAĞLANTI KURULMAK İSTENİYOR”
Başkan Genç, “İlimizi ve Trabzonspor’u bu saldırıyla bağlantı kurarak kötü göstermek isteyenlere asla müsaade etmeyiz. Bu saldırı kesinlikle ne Trabzonspor ne de Trabzon’la doğrudan bağlantılı olamaz. Trabzonspor’umuzun geçmiş döneminden kalan bir şiddet kesinlikle olmamıştır ve olamaz. Bu mücadelenin yolu yordamı vardır. Trabzonsporlu bütün yöneticilerin ve herkesin tutacağı yolu izleyeceği yol bellidir. Trabzonspor haksızlığa karşı her zaman hakkı savunmuştur ve bunu elde etmiştir. Daha hiçbir şey ortaya çıkmadan bu saldırıyı Trabzonspor’la ve Trabzon’la ilişkilendirmek isteyenler var. Bu konuda biz belediye başkanlığı olarak, Büyükşehrimizle ve bütün meclis üyelerimizle aynı tavır ve davranıştayız. Bütün ulusal basında çıkan haberlerde saldırının Trabzonspor’la ilişkilendirilmesine aynı şekilde karşı olduğumuzu belirtmek istiyorum. Şehir olarak bu konudaki tavır ve davranışımız bütün meclis üyeleriyle birlikte aynı şekildedir. Bu konuyla ilgili bütün yasal mücadele platformu vardır ve bu da yürütülecektir. İnşallah hakkımızı teslim alınana kadar da bu mücadelemiz sürecektir. Ancak bu mücadeleyi de belki kamufle edercesine ve bununla bağlantı kurarak bütün Trabzon şehrini töhmet altında bırakmayı da kusura bakmasınlar kimsenin hakkı ve haddi de yoktur. Saldırıya uğrayan kulüp yöneticilerin hiçbir şey ortada yokken bu saldırıyla ilgili böyle bağ ve bağlantı kurmasını da kabul etmemiz mümkün değildir. Yani üst tepeden konuşarak birilerine ders verip had bildirircesine yapılan konuşmaları da biz kabul etmiyoruz" diye konuştu.