Zonguldak'ın Devrek ilçesi Çaydeğirmeni beldesinde meydana gelen olayda, Rabia Çataklı'nın annesi ve anneannesi uyurken bıçakla saldırdığı, ardından cesetleri parçalara ayırarak bazı uzuvları camdan dışarı attığı belirtildi. Evden yükselen ezan ve tekbir seslerini duyan komşuların ihbarı üzerine jandarma ekipleri olay yerine geldi. Ekipler, kanlar içindeki evde Rabia Çataklı'yı çıplak halde ve bıçakla yakaladı. 

Cinayet sonrası yapılan otopsilerde, annesi Şeyda Çataklı'nın cesedinden 110, anneannesi Medine Küçükkaya'nın cesedinden ise 6 parça kesildiği tespit edildi. Cesetlerin vahşice parçalanması, bölgedeki insanları dehşete düşürdü. 

Anne Kızının Hastalığını Saklamaya Çalışıyordu 

Rabia Çataklı'nın 5 yıl önce Almanya'ya gelin gittiği ve evlilik sürecinde psikolojik sorunlar yaşadığı ortaya çıktı. Kocası ve ailesi tarafından tedavi edilmeye çalışıldığı belirtilen Rabia Çataklı'nın, memleketine döndükten sonra komşularının annesi Şeyda Çataklı'nın kızının hastalığını gizlemeye çalıştığını iddia ettiği görüldü. 

Mahalle muhtarı Yılmaz Güdül, Rabia Çataklı'nın annesiyle yaşadığı sorunları ve psikolojik zorluklarını anlattı. Çataklı'nın tedavi görmeyi reddettiği, zaman zaman saldırgan tavırlar sergilediği ve annesinin de bu durumu gizlemeye çalıştığı ifade edildi. 

Rabia Çataklı'nın cinayet sonrası verdiği ifadesinde ise korkunç iddialara yer verildi. Çataklı, kendisini Mehdi olarak hissettiğini, annesinin ve anneannesinin şeytan olduğunu düşündüğünü ve öldürmesi gerektiğini söyledi. Ancak neden böyle bir eylemde bulunduğunu hatırlamadığını anneannesini ve annesini çok sevdiğini belirtti.