Emeklilikle ilgili yapılan son bilgilendirme vatandaşlara büyük bir telaş yaşattı. Hizmet dökümündeki bazı harf kodlarının emekliliğin iptaline ve varsa ödenen maaşların geri iade edilmesine sebep olabileceği yönündeki bilgilendirme duyanları panikletti.

SGK belgesinde bulunan 3 harf tüm emeklilik sürecinize etki ediyor. 

sgk-sorgulama-denetim

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bu konu hakkında yapılan uyarılar hem çalışanları hem de emeklileri yakından ilgilendiriyor. 4/A, 4/B ve 4C üzerinden sigortası bulunan vatandaşların maaş bordrosunda S, Ş ve K harfleri varsa maaşını kaybedebiliyor. Bu harflerin yer aldığı iş yerlerine şüpheli veya sahte iş yeri gözüyle bakılıp denetimler yapılıyor.

S, Ş, K harflerine dikkat! Derhal bu harfleri kontrol edin! SGK emekli maaşını sorgusuz sualsiz direkt kesiyor. Maaş bordorunuzda 3 harf varsa aldığınız emekli maaşı tehlikeye düşüyor. Bu harflerin ne anlama geldiği ise çok sayıda kişi tarafından merak edildi. Bu haberi duyanlar, internetten yaptığı aramalarda 'Maaş bordrosundaki S,Ş, K harfleri ne anlama gelir? Maaş bordrosundaki harflerin anlamları neler? SGK bordro uyarısı nedir?" şeklindeki sorulara yanıt aradı. Üç harfin anlamları arasında S (sahte), Ş (şüpheli) ve K (kontrollü) gibi bildirimler bulunuyor. İş yeriniz denetim altına alınıyor ve incelemeler başlatılıyor. Eğer sonuç olumlu olursa hiçbir şey olmuyor. Ancak sonucun olumsuz çıkması durumunda vay halinize! Bu durumda; maaşınız kesiliyor ve ödenen paralar da SGK tarafından geri isteniyor.

emekli-maasi-3

Maaş Bordrosundaki Harflerin Anlamı

S (sahte)

Ş (şüpheli)

K (kontrollü)

Maaş bordunuzu mutlaka kontrol etmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Maaş bordronuzda bu üç harfi görürseniz kesinlikle SGK'ya müracaat etmeniz gerektiğini unutmayın.

Hizmet dökümünde Ş, S, K harfleri varsa özellikle maaş konusunda büyük sıkıntı yaşanıyor. Bu harflerin olması iş yerinizin şüpheli olduğu anlamına geliyor.

Bordroda S, Ş VE K harflerinin olduğu iş yerlerine şüpheli veya sahte iş yeri olarak görünüyor. Böylece SGK, iş yerine denetimler gerçekleştiriyor.

SGK Sonucu Ne Çıkacak?

İş yeriniz denetime alınaca ve SGK tarafından iş yerinize yönelik incelemeler başlatılacak. Buna göre; Eğer sonuç olumlu çıkarsa içiniz rahat olsun hiçbir şey olmuyor.

Editör: Süleyhan Avşar