EKONOMİ

Altını olanların etekleri zil çalacak! Gram altın büyük çakılacak, tarih verildi

Altın sahiplerine kritik uyarı geldi. Elinde, kıyıda köşede, yastık altında altın biriktirenler dikkat. Gram altın çok fena çakılacak. İşte altında düşüş tarihi…

Abone Ol

Altın fiyatları ve altın yorumları son dönemlerde yatırımcı ve vatandaş için daha da önemli hale geldi. Hem altını olanlar hem de altın borcu olanlar güncel durumu ve beklentileri merakla takip ediyor. Bir süredir yüksek seyreden altın fiyatları yatırımcıya güvenilir liman olmaya devam ederken yaklaşan FED toplantısı öncesi uzmanlardan uyarı geldi. Altın uzmanı Hatice Kolçak, altını olanların eteklerini zil çaldıracak uyarıyı yaptı. İşte güncel altın tahminleri…

ALTIN FİYATARI DÜŞECEK Mİ ÇIKACAK MI?

Genel seçimlerin hemen ardından piyasalarda başlayan hareketlilik devam ediyor. Hem altın hem de döviz kurları adeta uçuyor. Gram altın fiyatları dönem dönem dalgalı seyretse de altın hala yatırımcı ve vatandaş için hala güvenilir liman. Ancak yine de uzmanların altın yorumları vatandaşlar için adeta bir yol haritası olmaya devam ediyor. Peki altın düşecek mi çıkacak mı? Uzman isim Hatice Kolçak, yeni altın yorumlarını paylaştı. Hatice Kolçak elinde altını olanlara da altın borcu olanlara da uyarıda bulundu.

ALTIN YÜKSEKTEN DÜŞECEK

İsabetli altın yorumları ile tanınan isimlerden olan Hatice Kolçak, merakla beklenen altın yorumlarını açıkladı. Hatice Kolçak, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın Ekim ayı faiz kararına ilişkin yaptığı yorumda faiz artışının  kararlılıkla sürmesi halinde Dolar TL’de düşüş beklediğini söyledi. Gram altın fiyatlarında da bir düşüş olabileceğini söyleyen Hatice Kolçak, yatırım yapmak isteyenler için bir alım fırsatı olacağını ifade etti.

ALTIN ALMAK İÇİN O GÜNÜ BEKLEYİN

Altın yatırımı yapmak isteyenlere de seslenen Hatice Kolçak tarih verdi. Hem alım yapmak hem de altın borcunu kapatmak için uygun tarihin Ekim ayı faiz kararları sonrası olduğunu belirten ünlü ekonomist, Dolar TL’de yaşanacak düşüşe göre altın fiyatlarında da bir düşüş olabileceğini dile getirdi.

Hatice Kolçak açıklamasının devamında ise “FED, Powell'ın açıklamaları bizim için önemli olacak. Buradan gelen açıklama ons altın ve ons gümüşü etkileyecek. Ons altın biraz da aşağı düşebilir. 1909 dolar ve altı alım fırsatı verebilir. Beklenen açıklama gelmezse ons altın ise yükselişe geçebilir. Ons altında bir düşüş, yine Merkez Bankası'nın kararıyla gram altın ballı kaymak olur. Çok ciddi bir alım fırsatı oluşturur. Alım için bekleyenler iki kademe yapılabilir. Önce Çarşamba, sonra ise Perşembe yapılabilir" dedi.

Abone Ol