EKONOMİ

4A 4B 4C SSK BAĞKUR Memur EYT hepsine tek tek müjde geldi! İlave zam için Cumhurbaşkanı onay verdi

Milyonlarca emeklinin beklediği zam geliyor. Az önce onay çıktı. 4A 4B 4C SSK BAĞKUR Memur EYT tüm emekliler için ilave zam tarihi belli oldu.

Abone Ol

4A 4B 4C SSK BAĞKUR Memur EYT hepsine tek tek müjde geldi! İlave zam için Cumhurbaşkanı onay verdi - Emekli maaşı alan 17 milyon kişinin heyecanla beklediği zam müjdesi nihayet geldi. Hükümet,  merakla beklenen zam için düğmeye bastı. Ek zam tarihi ve zam oranları nihayet netleşti. Ekim ayından itibaren tüm emekli maaşları değişecek. Milyonlarca vatandaşın maaşına en az 4000 TL seyyanen zam geliyor. Ayrıca en düşük emekli maaşı da artacak. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarına ilişkin bir açıklama yapmış ve emekli maaşlarının iyileştirilmesi için talimat verdiğini söylemişti. Ancak son yapılan kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli maaşları ile ilgili herhangi bir açıklama yapmaması kafa karıştırdı. Peki Ekim'de emekliye ara zam gelecek mi? Emekliye 29 Ekim'de bayram ikramiyesi verilecek mi? Merak edilen sorulara kulislerden cevap geldi.

EMEKLİLERE EKİMDE ARA ZAM VAR MI?

Uzun süreden beri tartışma konusu olan emekliye ek zam konusunda Cumhur ittifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi Genel başkanı Mustafa Destici’de açıklamalarda bulundu. Son dönemlerde hükümetin emekli maaşı zammı politikasına tepki gösteren Destici, Ekim ayında derhal bir düzenleme yapılması gerektiğini savundu. 7500 TL düzeyinde maaş alan emeklilerin maaşlarını mutlaka iyileştirilmesi gerektiğini savunan Destici, meclis açılır açılmaz bu konunun dile getirileceğini bir ifade etti.

CUMHURBAŞKANI TALİMAT VERMİŞTİ

Emekli maaş zammı ile ilgili tartışmalar ve beklentiler bir süredir devam ediyordu.com bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da bir açıklama gelmiş emeklilerle ilgili bakanlıklara talimatların verildiğini söylemişti. Daha önce Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan da zam müjdesi geldi. Yani Ekim ayında emekliye maaş zammı kesin gibi görünüyor. Zaten iktidara yakın gazetecilerin de bu konuda önemli açıklamaları var.

EMEKLİYE EKİMDE NE KADAR ZAM GELECEK?

Peki emekli maaşlarına Ekim ayında ne kadar zam gelecek? Henüz zam oranları ile ilgili kesin bir açıklama yapılmadı. Bakanlıkların bütçe şartlarını değerlendirerek çalışma yürüttükleri biliniyor. Ancak Türkiye Emekliler Derneği'nin talebi 4000 TL'lik seyyanen zam yapılması yönünde.

Abone Ol