Sosyal medyada da gündem olan bu artış, Brent petrolünün 86 dolar yükselerek son 4 ayın en yüksek seviyesine çıkması ve dolar kurunun 27 lira üzerinde sabitlenmesi sonrası yeni bir zam ihtimalini gündeme getirdi. Ancak resmi bir açıklama henüz yapılmadı. 

Sosyal medyada paylaşılan bilgilere göre, bu hafta benzine 3 TL, motorine ise 4 TL zam geleceği konuşuluyor. Fakat sektör kaynaklarından henüz bu konuda resmi bir açıklama yapılmış değil. 

Sosyal medyada konu ile ilgili yapılan yorumlar şöyle; 

Eğer bu zam gerçekleşirse İstanbul'da benzinin litresi 39 lirayı aşarak tarihi bir seviyeye ulaşabilir. Motorin ise litresi 40 lirayı geçebilir. Vatandaşlar, bu artışların yaşanması halinde günlük hayatlarını etkileyecek yeni düzenlemelere ayak uydurmak zorunda kalacak gibi görünüyor. 

Akaryakıt fiyatlarının nasıl hesaplandığı da merak konusu oldu. Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatını oluşturuyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek belirli bir fiyat değişim farkıyla gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı belirleniyor.