Akaryakıta gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz cuma günü motorine gelen 1 lira 55 kuruşluk zammın ardından, motorine yeniden zam geldi. Türkiye genelindeki tüm istasyonlarda geçerli olacak şekilde uygulanan yaklaşık 1 lira 45 kuruşluk zamla birlikte motorin litre fiyatı İstanbul'da 35 lira 32 kuruşa yükseldi. 

Motorinin Fiyatı 1,45 TL Arttı 

Akaryakıt fiyatlarına gel zamlar tüm şehirlerde büyük tepki topluyor. Salı günü benzine gelen 2 lira, dün de oto gaza 24 kuruş zam gelmesinin ardından şimdi de motorinin fiyatı arttı. Bu gece yarısından itibaren uygulanmaya başlayan yeni zammın etkisiyle İstanbul'da motorin litresi ortalama 33 lira 87 kuruştan 35 lira 32 kuruşa çıktı. Başkent Ankara'da 35 lira 83 kuruşa, İzmir'de ise 36 lira 1 kuruşa yükseldi. Benzin fiyatları da yüksek seviyelerde seyrederken, litre başına ortalama 36,05 liradan satılıyor. 

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı temel alınarak hesaplanıyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı, günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru üzerinden hesaplanarak Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanıyor. Bu hesaplamalar sonucunda dağıtım firmaları farklı fiyat politikalarıyla şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.