Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan sosyal yardım desteği özellikle dar gelirli vatandaşlara ekonomik anlamda bir nefes aldırıyor. Bakanlıki yaptıkları başvuru karşılığında ihtiyaç sahibi hanelere yardımda bulunuyor. Bakanlık, PTT aracılığıyla sunduğu destek ödemelerine bir yenisini daha ekledi. 2023 yılında başlatılan Aile Destek paketinin süresi uzatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan kararla uzatılan aile yardımı kapsamında yıllık 7200 TL ile 15.000 TL arasında değişen yardım miktarı hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor. PTT aracılığıyla yapılan bu yardımlar için detaylar merak ediliyordu. T.C kimlik numarası ile başvuru yapanlar yeni kimlik kartıyla beraber PTT şubelerine giderek ödeme alabilecek. Aile Destek paketine ilişkin detaylar neler? İşte cevabı...

aile-destek-odemesi

Başvuru yapanlara tam 7500 TL ile 12.000 TL arası destek ödemesi sağlanacak. Aile Bakanlığı'nın bu yardımından faydalanmak için e-devlet üzerinden başvuruda bulunmak gerekiyor. Aile Destek paketine kimler başvurabilir? Aile yardımını kimler alabilir? İşte tüm detaylar...

Aile Destek Paketi Başvurusu Nasıl Yapılır? 

Aile yardımından faydalanmak isteyen vatandaşlar için e-devlet üzerinden kolay ve hızlı başvuru imkanı sunuluyor. e-Devlet'e TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapmasının ardından e-devlet'ten başvuru formunu doldurarak aile yardımı başvurusuna bulunabilirsiniz.

Aile Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Aile yardımı desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlardan aranan başvuru şartları da netlik kazandı. Hane içinden bir kişinin başvuru yapmasının yeterli olduğu yardım paketinde tek şart hane içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması. Bu şartlara uyanlar 12 ay boyunca düzenli olarak aile destek ödemesi alabiliyor.

e-devlet-basvuru

Aile Destek paketinin uzadığı müjdesini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından verilmişti. Bir zamandır Aile Destek paketine zam geldi mi sorusunun cevabı da vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Şimdilik destek paketine zam müjdesi duyurulmadı. Ancak memur maaşa yapılan zamla beraber bütün sosyal yardım ödemeleri de zamlandı ve zamlı ödemeler hesaplara yatmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bu ay hesaplara yatıracağı ödemenin ne kadar olacağı büyük bir merakla bekleniyor.

1900 TL'ye Varan Ek Yardım Ödemesi

Önceki döneme bakıldığında aile yardımı senelik 7200 TL ile 15.000 TL arasında değişerek hesaplara yatırıldı.Öte yandan, Anaokulu ve Anasınıfına giden çocuğu olan ailelere ek yardım ödemesi de yapılıyor. Bu ek yardımla beraber aile yardımı aylık 1900 TL'ye kadar çıkıyor.

Editör: Süleyhan Avşar