Covid-19 pandemisi nedeniyle izinli olan hükümlülerin, açık cezaevine geri dönebilmeleri için son başvuru tarihi 15 Ağustos olarak belirlendi. Bu tarihe kadar açık cezaevine teslim olmayan hükümlüler ise kapalı cezaevlerine yerleştirilecek. 

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, açık cezaevinde bulunan hükümlülerin Covid-19 izinleri 31 Temmuz tarihi itibarıyla sona erdi. 

5 Yıldan Fazla Olanlar 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen düzenlemeye göre, 31 Temmuz itibarıyla Covid-19 izninde bulunan hükümlüler arasından denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az bir süre kalanlar, cezaevine geri dönmeyecekler. Bu süre zarfında kalan ceza infazı, denetimli serbestlik şartları altında devam edecek. 

Başvuruda Bulunmaları Şart 

Ancak denetimli serbestlik tedbiri süresi 5 yıldan fazla olan hükümlüler açısından durum farklıdır. Bu kapsamda olan hükümlüler, 15 Ağustos tarihine kadar açık cezaevine dönmek için başvuru yapmak zorundadır. Bu başvurular süresinde yapılmayan ve açık cezaevine dönmeyen hükümlüler ise kapalı cezaevlerine yerleştirilecektir. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada şunları dile getirmişti: "15 Ağustos akşamına kadar geri dönecek olan hükümlülerin başvurularını yapmaları gerekmektedir. Yaklaşık 21 bin hükümlü geri dönecek. Bu 21 bin hükümlünün belirlenen süre içinde başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Başvuru süresi 15 Ağustos'ta sona erecektir. 15 Ağustos'a kadar başvuruda bulunmayan hükümlüler, haklarını kaybetmiş sayılacak ve doğrudan kapalı cezaevine gönderileceklerdir" dedi. 

Editör: Öznur Tekeli