Halkbank, pek çok farklı meslek ve gelir grubuna özel olarak yapılan kampanyalar sayesinde vatandaşlara rahat bir nefes aldırıyor. Bireysel müşterilerinin yanında kurumsal müşterilerinin de sorunlarını çözmek için elini taşın altına koyan Halkbank, esnafın finansal sıkıntılarını çözmek için çalışmalar yürütüyor. Banka, belirli meslek gruplarına yönelik olarak %100 faiz indirimi uygulayacağını duyurdu. Bugün, Halkbank'ın faizsiz nakit desteği sunduğu meslekleri birlikte inceleyeceğiz.

Kaybolmaya Yüz Tutan Meslek Kollarında Faaliyet Gösteren Esnaflara Kredi

Halkbank'ın faizsiz nakit desteği sunduğu ilk meslek Kaybolmaya Yüz Tutan Meslek Kollarında Faaliyet Gösteren Esnaflar. Eğer siz de Yüz Tutan Meslek Kollarında Faaliyet Gösteren Esnafların, Maliye Bakanlığı tarafından kabul edilen, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 9’uncu maddesinde belirtilmiş meslekleri icra ediyorsanız ve Vergi Muafiyeti Belgesi’ne de sahipseniz %100 faizsiz 300.000 TL'ye kadar nakit desteği alabilirsiniz.  O meslekler ise şu şekilde sıralanıyor: El dokuma işleri, bakır işletmeciliği, çini ve çömlek yapımı, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, keçecilik, lüle ve oltu taşı işçiliği, çarıkçılık, yemenicilik ve oyacılık. Bu iki şartı sağlayan tüm esnaflar faizsiz 300.000 TL alabilecek.

Genç Girişimci Esnaf ve Sanatkarlara Kredi

Halkbank tarafından desteklenen bir diğer meslek grubu ise Genç Girişimci Esnaf ve Sanatkarlar! Eğer siz de KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini bitirdiyseniz ve Halkbank'a başvurduğunuz tarih itibari ile 30 yaşınızı tamamlamadıysanız, Halkbank'tan anında 300.000 TL alarak işletmenizi kurabilir ya da büyütebilirsiniz. Tek yapmanız gereken size en yakın Halkbank şubesini ziyaret etmek.

Ustalık Belgesi Sahibi Olup Yeni İşyeri Kuran Girişimci Esnaf ve Sanatkarlara Kredi

Halkbank'ın yüzde sıfır faizle destek olduğu son meslek kolu ise Ustalık Belgesi Sahibi Olup Yeni İşyeri Kuran Girişimci Esnaf ve Sanatkarlar. Bu meslek grubundaki kişilerin KOSGEB'ten aldığı ustalık belgesi olması gerekiyor fakat bu da yeterli değil. En az 1 yıllık ustalık belgenizin dışında, ustalık belgesi aldığınız meslek kolunda son bir yıl içinde bir işletme kurmuş olmanız gerekiyor. Bu şartlar karşılığında Halkbank'tan faizsiz 300.000 TL alabilirsiniz.