3 Ağustos'a kadar ödemesi gereken tutarları eksik veya geç ödeyenler, 31 Ağustos'a kadar ödemelerini yapmalılar.

SGK, borç yapılandırmasında peşin ve ilk taksit ödeme süresini başlangıçta 31 Temmuz'a kadar uzatmıştı. Ancak sigorta primi ve yapılandırma borçlarının son ödeme tarihlerinin aynı güne denk gelmesi nedeniyle SGK, tahsilat sisteminde yaşanan yoğunluk sebebiyle son tarihi 3 Ağustos olarak güncellemişti.

Borçlarını peşin veya taksitli olarak yapılandıran kişilerden, 3 Ağustos'a kadar ödemesi gereken tutarı eksik veya geç ödeyenler, geç ödeme zammıyla birlikte bu tutarı 31 Ağustos'a kadar ödemek zorundalar.

SGK tarafından yapılan açıklamada, "Kuruma olan borçlarını peşin veya taksitli olarak yapılandıranlardan 3 Ağustos'a kadar ödemesi gereken tutarları eksik veya geç ödeyenler, hesaplanan Yİ-ÜFE tutarının indirimsiz hali ve toplam tutara uygulanacak geç ödeme zammıyla birlikte ödemeleri durumunda katsayı uygulanmaksızın kanundan yararlanabileceklerdir" ifadeleri kullanıldı.

Taksitli ödeme seçeneğini tercih eden ancak birinci ve ikinci taksit ödeme yükümlülüklerini yerine getiremeyen işverenlerin ve sigortalıların, dosyalarını bağlı bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlükleri veya sosyal güvenlik merkezlerine başvurarak ödeme planlarını peşin ödemeye dönüştürmeleri gerekiyor.

SGK borç yapılandırması fırsatını kaçırmamak için borçluların son 5 gün içinde gerekli ödemeleri yapmaları önem taşıyor.