Memurların mesai saati değişiyor. Son dakika haberi Az önce verildi. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Mesai saatlerinde değişiklik konusunu Geçtiğimiz aylarda gündeme getirmişti. Yeni dönemde de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu konuda çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Düzenlemenin meclisten geçmesi durumunda memurların çalışma saatleri düşecek. Peki memurlar hangi saat aralığında çalışacak? İşte memurların yeni mesai saatleri…

Memurların Mesai saatlerinde değişiklik yapılacak mı son dakika… Son günlerde memurların mesai saatlerinin değişeceği yönünde iddialar gündemden düşmüyor. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu konuda önemli açıklamalarda bulunmuştu. Türkiye'de mesai saatlerinin uzun olduğunu belirten Vedat Bilgin çalışma saatlerinin düzenlenmesi için harekete geçildiğini açıklamıştı. Peki memurların yeni mesai saatleri ne olacak? Memurların çalışma saatleri düşecek mi?

memurlara-buyuk-mujde-9-5-calisma-sistemi-bitiyor-yeni-calisma-saatleri-belli-oldu

MEMURLARIN YENİ MESAİ SAATLERİ NASIL OLACAK?

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memurların Mesai saatlerinde değişiklik içeren düzenlemeye ilişkin bilgiler vermişti. Şu anda 9-5 çalışan memurlar için Yenilir anneme gündeme gelirken daha Verimli bir çalışma hayatına geçilmesi için değişiklikler yapılacağı bildirildi. Yeni düzenleme ile birlikte memurların mesai saatleri 09.00 ile 15.30 arasında olacak.

Türkiye'de çalışma saatlerinin güncellenmesinin Zorunlu olduğunu belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, İngiltere'de uygulanan kısa mesai saatlerine dikkat çekmişti.

MEMURLARIN MESAİ SAATLERİ NE ZAMAN DEĞİŞECEK?

Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan döneminde de memurların mesai saatlerinin değişmesi için çalışmaların yürütüldüğü öğrenildi. Söz konusu düzenlemenin TBMM açıldıktan sonra torba yasa ile genel kurula sunulacağı tahmin ediliyor. Yani Memurlara mesai saati değişikliği müjdesi Ekim ayında gelebilir.