Bakan Koca, hastanelerdeki yoğunluğu azaltacak olan "Tele Sağlık" adlı yeni uygulamayı duyurdu. Hastaların yüzde 22'sinin reçete yazdırmak için hastanelere gitmek zorunda kaldığını belirten Koca, bu sorunu uzaktan sağlık hizmetleriyle çözeceklerini açıkladı. Böylece reçete, rapor gibi ihtiyaçlar hastaneye gitmeden kolayca halledilebilecek. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, "Tele Sağlık" adını verdikleri bu yeni uygulamanın hastanelerdeki yoğunluğu azaltarak sağlık hizmetlerini daha erişilebilir kılacağını vurguladı. Koca, "Gerektiğinde uzaktan rapor ve tetkiklerini önceden talebi yaparak sonucu göstermek için hastaneye gelişi mümkün mertebe ortadan kaldırmak için çalışmayı planlıyoruz. Bunun yönetmeliği yayımlandı." dedi. 

Bakan Koca ayrıca, Mardin Valiliği önünde yaptığı açıklamada, bölgesel bazda görülen ishal vakalarını takip ettiklerini ve henüz bir salgından söz edilecek bir durum olmadığını belirtti. Halk sağlığı ekibinin analizlerine devam edildiğini sözlerine ekledi. 

"Tele Sağlık" uygulaması ile birlikte geliştirilen e-reçete düzenlemesine yönelik eleştirilere de yanıt veren Koca, TC vatandaşlarına herhangi bir kısıtlama getirilmediğini vurgulayarak, düzenlemenin reçetelerin daha anlaşılır hale getirilmesi amacıyla yapıldığını açıkladı. Türkiye'nin sağlık turizmi üssü olma yolunda ilerlediğine dikkat çeken Bakan Koca, "Reçetenin anlaşılır olması için yapılan bir düzenlemedir. Yabancı hastaların kendi ülkelerinde reçetelerin anlaşılır olması için önemlidir. Hizmetimizi geniş tutmak açısından bazı çevreler farklı yönlere çekmek istiyor." şeklinde konuştu. 

Son olarak, merdiven altı estetik operasyonlarına karşı sert bir tutum sergileyen Koca, özel sektörün bu alandaki uygulamalarını sıkı denetleyeceklerini ve hizmetin doğru yapılmadığı durumları affetmeyeceklerini belirtti. Yer yer denetimlerin yapılacağını vurgulayan Bakan Koca, bu konuda kesin bir tavır sergilediğini ifade etti.