Emekli aylıklarındaki iyileştirme talepleri üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın emeklilerle ilgili talimatlarını aldık ve çalışmalarımıza başladık. Vatandaşlarımızın taleplerine kayıtsız kalmayacağız. Mevcut imkanlarımızı daha da zorlayarak gerekli adımları atacağımızın teminatını veriyorum." dedi. 

Bakan Işıkhan, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir ziyaret sırasında emekli bir vatandaşın sorunlarına değinerek, "Cumhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda çalışıyoruz. Meclis açıldığında, en kısa sürede düzenlemeleri hayata geçireceğiz." şeklinde konuşmuştu. 

Temmuz ayında yüzde 25'lik zamla birlikte maaşlarında artış bekleyen emeklilerin bir bölümünün beklentileri karşılanmamış, en düşük emekli maaşı 7.500 TL olarak kalmıştı. Bu durum, milyonlarca emeklinin tepkisine neden olmuş ve hükümet tarafından düzenleme adımları atılması beklenmişti. 

Emeklilerin yaşadığı sıkıntıları dikkate alan hükümet, yeni düzenlemelerle emekli aylıklarını iyileştirmeyi hedefliyor.