ÖSYM'nin Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih süreci yaklaşıyor! 2023 DGS tercih kılavuzunu bekleyen adaylar, sonuçların ilanından sonra bu kılavuzu merakla araştırıyorlar. DGS sonuçları, ÖSYM'nin resmi sonuç ilan portalında duyuruldu. Bu sonuçlara göre, adaylar sayısal ve sözel alanlarda doğru-yanlış sayılarına ve elde ettikleri DGS puanlarına ulaştılar. Şimdi gözler tercih sürecinde. Ön lisans programından lisans programına geçiş yapmak isteyen adaylar, ÖSYM'nin DGS tercih kılavuzunu dikkatle takip ediyor. Adaylar, DGS taban puanı, sıralama ve kontenjan bilgileri ışığında tercihlerini belirleyecek. Peki, DGS tercih süreci ne zaman başlıyor? 2023 ÖSYM DGS tercih rehberi ne zaman duyurulacak? 

2 Temmuz ayında yapılan Dikey Geçiş Sınavı'nın ardından, sonuçlar 11 Ağustos'ta ÖSYM'nin resmi sonuç portalı sonuc.osym.gov.tr üzerinden adayların erişimine sunuldu. Lisans eğitimine geçiş yapmak isteyen ön lisans öğrencileri, ÖSYM'nin belirleyeceği takvim doğrultusunda tercihlerini yapacaklar. Bu durum, "DGS tercih süreci ne zaman başlıyor? 2023 DGS tercih rehberi yayınlandı mı?" gibi soruları adaylar arasında popüler hale getirdi. Peki, DGS tercihlerinin başlangıcı ne zaman? DGS tercih süreci nasıl işleyecek? İşte ÖSYM AİS platformu üzerinden DGS tercih sürecine dair bilgiler...

DGS tercih tarihleri nihayet belli oluyor! DGS tercih kılavuzu 2023

2023 DGS TERCİH TARİHLERİ NE ZAMAN? TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLIYOR?

DGS sonuçları, ÖSYM'nin planlamasına uygun olarak 11 Ağustos'ta adayların erişimine sunuldu. Adaylar, DGS puan ve sıralama bilgilerini T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri aracılığıyla sonuc.osym.gov.tr adresinden inceleyebilirler.

2023 yılında ÖSYM tarafından hazırlanan DGS tercih rehberi şu ana kadar duyurulmadı. Sınav sonuçlarının ilan edilmesiyle birlikte tercih sürecinin yakın bir zamanda açıklanacağı öngörülüyor. Bu konuda herhangi bir yenilik olduğunda bilgilendirme yapılacaktır.

DGS TERCİHLERİ NASIL NEREDEN YAPILACAK? 

Adaylar, sınav sonucunu aldıktan sonra tercih işlemlerini hangi tarihlerde ve nasıl gerçekleştireceklerini ÖSYM'nin resmi web sitesi http://www.osym.gov.tr üzerinden öğrenmeleri gerekiyor. Adayların lisans programlarını tercih ederken, ÖSYM'nin web sitesinde tercih süreci boyunca paylaşılacak Tercih Kılavuzu'ndaki tablolardan faydalanmaları önerilir.

Tercih yapılırken özellikle Tablo-2'nin detaylı bir şekilde gözden geçirilmesi önemlidir. Bu tabloyu kullanarak, mezun olunan ön lisans programından hangi lisans programlarına dikey geçiş hakkı olduğu belirlenmelidir. Belirtilen kriterler dışında tercihler kabul edilmeyecektir.

Tablo-1, dikey geçiş için tercih edilebilecek lisans programlarının detaylı bilgilerini, kontenjanlarını, puan türlerini, eğitim sürelerini ve gerektiğinde ek şartlarını içermektedir.

Kaynak: Haber Ufku