Kiralık vinç, özellikle son yıllarda satın almaktan çok daha avantajlı olan bir işlem olduğu için gelişmeye devam etmektedir. Özellikle çok büyük olmayan firmalar için vinç satın alma işlemini oldukça masraflı olması ve iş bitiminde boş beklemiyor olması, vinçte kiralama işlerinin çok daha fazla yaygınlaşmasına yol açmıştır. Bu kapsamda pek çok vinç firması, elinde bulunan çalışır durumdaki vinçleri inşaat firmalarına kiralamaya başlamıştır. Bu vinç kiralama firmalarından bir tanesi de Express vinç firmasıdır.
                 
Firmaya ait web sitesinde, kiralanmak için müsait olan vinçlerin görülebilmesi ve özelliklerinin de buradan incelenebilmesi, vinç kiralamak isteyen inşaat sektörü firmaları için oldukça avantajlı bir durum haline gelmiştir. Genel olarak her ihtiyaca yönelik kiralama işlemlerinin yapıldığı bilinmektedir. Bu kapsamda sepetli vinçler, platformlar ya da mobil vinçleri Express vinç firması dahilinde kiralanabilmektedir.

Genel olarak fiyatları, firma yetkililerinden öğrenilebilmektedir. Fakat bazı durumlarda fiyatta anlaşılandan daha fazla artış meydana gelebilir. Bunun başlıca nedeni kiralık vinç isteyen inşaat firmasının, vaktinde geri teslim yapmamasıdır. Express vinçten kiralanan vinçler, kiralayan firmanın istediği gün hazır olmakta olduğu için, geri iadesi de zamanında yapılmalıdır. Aksi halde geciktiği gün kadar fiyatta artış meydana gelecektir.

Firmanın bu sektörde sunduğu kalite bilinmektedir. Araçların bakımı aksatılmadan yapılır ve bu da güvenli bir kullanım sağlar. Aynı zamanda, bakım esnasında meydana gelen aksaklıklar da anında onarılır. Vinç kullanımına yön verecek olan firma da bu çerçevede hareket etmeli ve kullanım koşullarına uygun hareket etmelidir. Mobil vinç ya da sepetli vinç kullanımında bazı noktalara dikkat edilmesi hayati önem taşımaktadır.

Vinç operatörü dışında kimsenin vinci kullanmaması bu durumların başında gelmektedir. Bunun yanında kullanımdan önce vinç mutlaka kontrolden geçirilmeli, zincir ve halatları muhakkak denenmelidir. Vince kapasitesini aşan yükler yüklemek de kötü sonuçlar doğurabilmektedir. Bunlar dışında, diğer personel de uyarılmalı ve çalışır durumda iken vinç etrafındaki hareketlere dikkat etmeleri sağlanmalıdır. Herhangi bir beklenmedik durum ya da sorun çıktığında Express vinç firması ile irtibat kurmak yerinde olacaktır.