Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Van Ekonomi Komisyonu tarafından doğadaki erozyonun önüne geçmek ve ekonomiyi canlandırmak için Erciş’e bağlı Gözütok Mahallesi’nde meyve fidanı dikimi yapıldı.
DTK Van Ekonomi Komisyonu’ndan Şemsettin Bakır, Erciş Belediyesi eş başkanları Diba Keskin ve Abdurrahman Çağan, belediye meclis üyeleri, HDP Erciş yöneticileri ile vatandaşların katıldığı fidan dikiminde ilçe genelinde 2 bin adet meyve fidanının toprakla buluşturulacağı bildirildi. Gözütok Mahallesi’ndeki fidan dikim törende konuşan DTK Van Ekonomi Komisyonu Üyesi Şemsettin Bakır, amaçlarının üretimden kopan çiftçiyi yeniden üretir hale getirmek için bir takım çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Erciş Belediyesi Eş Başkanı Abdurrahman Çağan ise, doğayı esas alan böyle çalışmaların artarak devam etmesi gerektiğini belirterek, ekonomiden doğaya toplumsal kurtuluşun bir bütün olduğunu ifade etti.
Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin de, belediye olarak halkın merkezde olacağı nominal değerler taşıyan ekonomik modeller üzerinde çalışmalarının olduğunu bildirerek, “Belediye olarak nominal değerleri esas alan ekonomik modeller üzerinde çalışıyoruz. Ancak bunu yaparken yıllardır tahrip edilmiş doğamıza da eğilip bakmalıyız. Doğayı koruyup geliştirmeden toplumun kurtuluşundan bahsedemeyiz. Ekolojik misyon taşıyan bu gibi çalışmalarla insanlarımızda kolektif çalışma bilincini ve doğanın korunmasını sağlayacak anlayışı oluşturmak zorundayız’’ şeklinde konuştu.
Gözütok Mahallesi’ne dikilen meyve fidanlarından sonra DTK Ekoloji Erciş Meclisi’nin belirlediği bölgelere gönderilen 2 bin adet meyve fidanı dikiminin ise ileriki günlerde devam edileceği kaydedildi.