Beşiktaşlı futbolcu Veli Kavlak, "Üzerimize oynandığını Galatasaray maçında anladım" dedi.
Siyah-beyazlı takımın tecrübeli futbolcusu Veli Kavlak, Türkiye Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Beşiktaş’ta kalmak istediğini belirten Kavlak, “Beşiktaş çok büyük bir kulüp. Bu kulüpte çok insan oynamak ister, ben de 4 senedir buradayım. Her şey çok iyi gidiyor. Müthiş bir taraftarın önünde oynuyorum. Ayrıca yeni stadımız olacak. Bütün bunları düşününce buradan ayrılmak istemiyorum” diye konuştu.

“KAPASİTEMİZ VAR”
Veli Kavlak, genç bir takım olduklarını ifade ederek, “Büyük maçlarda fazla birlikte oynamadık. Maçlarda da görüyoruz, sanki biraz heyecan yapıyoruz ama bu durumu aşacak kapasitemiz var. Önümüzdeki derbilerde bu sorunu da atlatacağımızı düşünüyorum. Fenerbahçe maçında kırmızı kart olmasa çok iyi bir hava yakalamıştık. Biraz daha tecrübeye ihtiyacımız var” açıklamasında bulundu.

“HAKEME İTİRAZ KARAKTERİMİZDE YOK”
Hakemleri yenip, tüm engelleri aşacaklarını dile getiren başarılı futbolcu, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Biz her pozisyondan sonra hakeme itiraz eden, el kol hareketi yapan bir takım değiliz. Ama bazen öyle bir duruma geliyoruz ki insan artık kendisini tutamıyor. Başka maçları da izliyoruz, hakemin nasıl etkilendiğini görüyoruz. Hakeme itiraz etmek bizim karakterimizde yok ama Türkiye’de bazen böyle oluyor galiba.”

“EMRE İLE ARAMIZDA BİR SIKINTI YOK”
Fenerbahçe ile oynanan derbide Emre ve Meireles ile yaşadığı tartışmalarla ilgili bir soru üzerine Veli, "Meireles’in boğazımı tutmasını maçın içinde hiç fark etmedim aslında. Daha sonra fotoğraflarda gördüm. Emre ile aramızda bir sıkıntı yok. Bu durumlar sahada oluyor, sahada kalıyor” cevabını verdi.

“GALATASARAY MAÇINDA FARK ETTİM”
Takım arkadaşı Cenk Tosun’un verdiği bir röportajda ‘üstümüze oynanıyor gibi bir his var’ sözlerine katılan tecrübeli futbolcu, “Ben onu Beşiktaş’taki ilk sezonumda, Galatasaray’la Olimpiyat Stadı’nda oynadığımız maçta da fark ettim. Bu konuyla ilgili söylenecek çok fazla şey yok aslında. O engelleri de aşacağız, onları da yeneceğiz” dedi.

“BENİ ÇOK HEYECANLANDIRIYOR”
Kavlak, Vodafone Arena’nın kendisini çok heyecanlandırdığını dile getirerek, “Artık bekleyecek sabrımız kalmadı. Çok güzel bir stat olacağını düşünüyorum. Eşi benzeri olmayacak sanırım. Hele atmosferini düşünmek beni çok heyecanlandırıyor” ifadelerini kullandı.

“80 BİN KİŞİNİN ÖNÜNDE OYNUYORMUŞ GİBİ HİSSETTİM”
Başakşehir Fatih Terim Stadı’nı da değerlendiren tecrübeli futbolcu, “Çok kalabalık değildi ama sahadayken sanki 80 bin kişinin önünde oynuyormuş gibi hissettim. Olimpiyat Stadı’nda aynı kalabalık gelse bomboş oluyor” açıklamasında bulundu.

“YALNIZ BIRAKMAZ”
’İç saha maçları için şehir şehir gezmek sizi yoruyor mu’ sorusuna siyah-beyazlı takımın başarılı futbolcusu Veli Kavlak, “Futbolcu kendi evinde oynamak ister tabi. Bu durum bazen etkiliyor ama bu durumu kabullendik. Nereye gidersek gidelim taraftarlarımız bizi destekliyor. Son maçta da inanılmaz bir atmosfer vardı. Bizim taraftarımız bizi hayatta yalnız bırakmaz” diye konuştu.

“DÜŞÜNCESİ BİLE HEYECANLANDIRIYOR”
Ara sıra kendi aralarında şampiyonluktan bahsettiklerini açıklayan Kavlak, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Düşüncesi bile heyecanlandırıyor ama daha çok uzun bir yol var önümüzde. 24 maç daha yapacağız. Biz oyunumuza bakmalıyız. Sezon ilerledikçe, puanları aldıkça, maç kazandıkça şampiyonluğu her gün düşüneceğimizi sanıyorum. Şampiyon olmak için şans lazım, motivasyon lazım, birliktelik lazım.”

“STATLARIN BOŞ OLMASINI SORDULAR”
Türk futbolunu da değerlendiren Veli Kavlak, “Belki milli takımda oynayan oyuncuları etkiler ama ben Avusturya’da oynadığım için etkilenmiyorum, bir şey hissetmiyorum. Ama şunu söyleyebilirim Avusturya’dan Türk futbolu şu an pek iyi gözükmüyor. Alınan sonuçlar da bunda etkili. Artık Alman televizyonları bizim ligimizin özetlerini veriyor. Milli takıma gittiğimde neden statların boş olduğunu sordular mesela” dedi.

“AVUSTURYA’YA GİTMEZDİM”
Gurbetçi futbolcuların milli takıma bakışlarının ne durumda olduğunun sorulması üzerine başarılı futbolcu, “Avusturya’daki bir gurbetçiyi Türk Milli Takımı’na çağırsalar her şeyi bırakıp buraya gelir. Onu biliyorum. 17 yaşında beni Avusturya yerine Türkiye çağırsaydı, Avusturya’ya gitmezdim” diye konuştu.

“TÜRK FUTBOLCU SINIRLAMANIN DEVAM ETMESİNİ İSTER”
Veli, Spor Toto Süper Lig’deki yabancı oyuncu sınırlamasını da değerlendirerek, "Bunu iki yönden değerlendirmek lazım. Türk oyuncular için iyi bir şey tabi bu durum, değerleri artıyor. Taraftarlar da kalitenin düştüğünü düşünüyor. Türk futbolcusu sınırlamanın devam etmesini ister, taraftar da kaldırılmasını ister” açıklamasında bulundu.

“MAÇIN TERK EDİLMESİ DÜŞÜNÜLEMEZ”
Beşiktaşlı futbolcu Veli Kavlak, Volkan Demirel’in milli maçta stattan ayrılması ile ilgili olarak, "Bana yapılsa stadı terk etmezdim. Ama çocuğum olsa ve ona küfredilse o anda ne yaparım bilmiyorum. Herkesi anlamak lazım aslında. Bizim milletimiz çok duygusal bir millet. Avusturya’da da küfür oluyor ama orada gülüp geçiyorsun. Orada maçın terk edilmesi düşünülemez. Burada futbol her şey anlamına geliyor, Avusturya’da futbol son zamanlarda gelişim gösterse de bu kadar önemli değil. Burada aşırı bir bağlılık var futbola. Zaman zaman bu bir dezavantaj olsa da bir futbolcu için böyle bir ülkede oynamak çok güzel bir şey” diyerek sözlerini sonlandırdı.
(İHA)