1. Olimpik Kategori Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nın son gününde milli taekwondocu Nafia Kuş altın madalya kazandı. Böylelikle Türkiye, 4 gün süren şampiyonada 4 altın madalya kazanarak zirvede yer aldı.
Rusya’nın Nalchik şehrinde Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) tarafından bu yıl ilk kez organize edilen ve yaklaşık 30 ülkeden 160 civarında sporcunun mücadele ettiği 1. Olimpik Kategori Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nın son gününde erkekler +80 ile bayanlar +67 kiloda müsabakaları yapıldı. İlk üç gün Rukiye Yıldırım, Berkay Akyol ve Yunus Sarı ile altın madalya kazanan Türkiye, son altın madalyasını Nafia Kuş ile elde etti.
Erkekler +67 kiloda tatamiye çıkan Nafia Kuş, ilk turda Hırvatistan’dan Ines Kovacs’ı 3-2 yendikten sonra çeyrek finalde dünya bir numarası Sırp Milica Mandic ile karşılaştı. Genç sporcu, Milica Mandic’i 7-4 mağlup ederek yarı finale yükselmeyi başardı. Yarı finalde Ukrayna’dan Maryna Konieva’yı 17-0 öne geçerek teknik üstünlük ile yenen Nafia Kuş, adını finale yazdırdı. Finalde Hırvatistan’ın önemli sporcularından Iva Rados ile karşılaşan Nafia Kuş, rakibini 6-3 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Nafia Kuş, 2 hafta önce Hollanda Açık Taekwondo Turnuvası’nda da altın madalya kazanmıştı.
Aynı kiloda mücadele eden Furkan Asena Aydın ise, ilk turda Fransa’dan Maeva Mellier’i yendikten sonra çeyrek finalde Hırvat Iva Rados’a mağlup oldu. Erkekler +80 kiloda tatamiye çıkan Ali Sarı, ilk turda Azeri Ahmed Muhammed’i mağlup ettikten sonra çeyrek finalde Rusya’dan Vladislav Larin’e altın vuruşla yenilerek şampiyonaya veda etti.

TÜRKİYE, ZİRVEYE AMBARGO KOYDU
1. Olimpik Kategori Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nda Türkiye, tüm kategorilerde zirvede yer aldı. Türkiye, erkek ve bayan takımları ile genel sıralamada şampiyonluğa ulaştı. Türkiye’nin lik sırayı aldığı erkek takım sıralamasında Rusya ikinci, Portekiz üçüncü sırayı aldı. Bayanlarda ikinci sırayı Rusya alırken, Hırvatistan üçüncü oldu. Genel sıralamada da Rusya ve Hırvatistan, Türkiye’yi takip eden ülkeler oldu.

BAŞKAN ŞAHİN: “HEDEFİMİZ OLİMPİYAT OYUNLARI”
Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin, 1. Olimpik Kategori Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nda 4 altın madalya kazanarak güçlerini gösterdiklerini söyledi. Başkan Şahin, “Avrupa’nın iddialı ülkeleri arasında 8 olimpik sıklette 4 altın madalya kazandık. Finale yükselen tüm sporcularımız müsabakalarını kazanmayı başardı. 4 altın madalya ile burada her kategoride zirvede yer aldık. Son dönemde başarılı sonuçlarla adımızdan sık sık bahsettiriyoruz. 2016 Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları’na doğru her geçen gün vites arttırıyoruz. Bu şampiyonada önemli puanlar kazandık. Tüm çalışmalarımız, olimpiyat oyunlarında ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmek için. Burada kazandığımız başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum” ifadelerini kullandı.
(İHA)