Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Galatasaray maçına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Galatasaray’ın futbol oynadığını görmedim. Onlar savunma yaptı, Fenerbahçe hücum yaptı. 1.75 civarı boyu olan oyuncudan bu golü yememeliydik" dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında sahasında Galatasaray ile karşılaşan Fenerbahçe, sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Karşılaşmanı ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, “Bu akşam kazanmak için oynadık. 2-0, 3-0 olabilirdi, pozisyonlar da bulduk. Kazanma üzerine kurgulamıştık. Son kararı doğru veremedik. Son pası istediğimiz şekilde aktaramadık. Maçı daha erken bitirebilirdik. Daha rahat bir karşılaşma geçebilirdi fakat maalesef istediğimiz sonuç olmadı” dedi.

“HARİKA BİR ATMOSFER VARDI”
Maçta harika bir atmosferin olduğunu ifade eden Pereira, “Mükemmel bir hava vardı. Çok iyi bir futbol sergiledik. Taraftarlara teşekkür etmek istiyorum. Onların hak ettiği sonuç bu değildi. Benim için de güzel bir tecrübe oldu” diye konuştu.

“RAKİBİMİZ TEK POZİSYONLA TOPU KALEMİZE GÖNDERDİ”
Maçın ardından sarı-lacivertli taraftarları alkışladığı sırada tepki görmesinin sorulması üzerine deneyimli teknik adam, “Futbolda doğaldır. Kazandığınız zaman her şey güzeldir, kazanmadığınız zaman bazı şeyler sıkıntı olabilir. Siz iyi bir şekilde analiz etmeyi başarırsanız nasıl oynadığımızı görüsünüz. Rakibimiz tek pozisyonla topu kalemize gönderdi. Ben 90 dakika desteği hissettim. Kazansaydık farklı olurdu, futbol böyle” şeklinde konuştu.

“OYNAMAYAN BİR GALATASARAY VARDI”
Galatasaray’ın pozisyona girdiğini hatırlamadığını ifade eden Pereira, “Pozisyona girmeden bir puan aldılar. Oynamayan bir Galatasaray ve 3’üncü, 4’üncü ve 5’inci golü bulabilecek bir Fenerbahçe vardı. Bir takım önde, bir takım gerideyse geride olan takım üzerinize gelirken boşluk bırakır ama biz o boşlukları değerlendiremedik. Top onlardayken bile istediklerini yapamadılar. Benim fikrim bu” dedi.

“GALATASARAY’IN FUTBOL OYNADIĞINI GÖRMEDİM”
Galatasaray’ın futbol oynadığını görmediğini ifade eden Pereira, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çok fazla sayıda duran top fırsatı verdik. Gayet iyi savunma örneği gösterdik. 1.75 civarı boyu olan oyuncudan bu golü yememeliydik. Bu akşam buraya geldiğimizde çok iyi oynayan ve sahadan galibiyet ile ayrılamayan Fenerbahçe’yi konuşmanızı ve yarın da gazetelerinizde bunu yazmanızı isterim. Galatasaray’ın futbol oynadığını görmedim. Onlar savunma yaptı, Fenerbahçe hücum yaptı ama kalesinde oluşturulan bir fırsatla beraberlikle ayrıldı. Bizim sadece bunu konuşmamız lazım. Gerisi sadece lafta kalıyor.”

“GALATASARAY ELEŞTİRİ ALMIYOR”
Beşiktaş ve Galatasaray’a karşı üstün bir oyun oynadıklarını ifade eden tecrübeli teknik adam, “Şu anda bizim oyunumuzu Galatasaray ve Beşiktaş ile kıyaslıyorum. 3 büyük takımın teknik direktörü arasında sadece ben ilk senemi yaşıyorum. Beşiktaş karşılaşmasında takım halinde oynadık ve o maçı kazanabilirdik. Galatasaray ile güçlerimizi ölçüyorum. 3 aydır buradayım ve benim takımım Galatasaray’dan çok daha iyiydi. Tek pozisyondan golü gördük. Fenerbahçe eleştiriliyor, Galatasaray bu eleştirileri almıyor. 1-0 kazanarak ayrılsaydık, ‘Fenerbahçe hak ederek kazandı’ diyeceklerdi ama bir gol yedikten sonra insanların fikri değişti. Ben dengesini korumaya çalışan bir insanım. Biz bu akşam sahadan açık ara daha iyi takımdık. Hak ettiğimiz bir karşılaşmadan beraberlikle ayrıldık” dedi.
Pereira, basın mensuplarının eleştiri içeren sorularının üzerine, “Ben futboldan hiç anlamıyorum. Ajax’a ve Galatasaray’a karşı çok kötü oynadık” yanıtını verdi.

“BERABERLİKTEN RAHATSIZ OLDUM”
"Ne zaman taraftarların kendisini alkışlayacağı takım ortaya çıkacak?" sorusuna Pereira, ”Ajax’a karşı 90 dakika bizi alkışladılar. Bugün de 90 dakika destek gördük. Maalesef karşılaşma 1-1 sona erdi. Beraberlik derinden yaralıyor bu beraberlikten çok rahatsız oldum. Taraftarlarımız için üzülüyorum. Bu sonucu hak etmiyorlar” dedi.

“BU TAKIM BU SENE ŞAMPİYON OLACAK”
Golün ardından Josef de Souza ile yaşadığı diyaloğun sorulması üzerine deneyimli çalıştırıcı, sözlerini şöyle tamamladı:
“Yediğimiz golde iki uzun boylu oyuncuların arasından nasıl kısa boylu oyuncu topa vurabiliyor diye konuştuk. Böyle oynamaya devam edersek taraftarlarımızın mutlu olmak için çok sebebi olacaktır. Benim takımım bu sene şampiyon olacak. Ajax ve Galatasaray maçlarında üst seviyede futbol oynadık. Benim yapmam gereken takımın bu seviyede kalması.”
(İHA