Fenerbahçe’nin Danimarkalı stoperi Simon Kjaer, tüm enerjisini sarı-lacivertli takıma vermeye çalıştığını belirterek, sürekli kazanma baskısının kendisini motive ettiğini söyledi.
Kjaer, Fenerbahçe Dergisi’nin Kasım sayısına açıklamalarda bulundu. Küçük yaşlarda Liverpool taraftarı olduğunu belirten Kjaer, "Babamın sadece Liverpool’a ait eşyalardan ve Liverpool’a ait anılardan oluşan müze diyebileceğim bir odası var ve bunu çalışma odası olarak kullanıyor. Ufak yaşlardayken ben de Liverpool’u destekliyordum ama futbolun benim için ciddi bir iş haline gelmesiyle, taraftarlık kavramından uzaklaştım. Her zaman için futbol oynadığım, formasını terlettiğim kulüplerin başarılı olmasını istedim" dedi.

"ZİRVEYE OYNAYAN BİR TAKIMDA OLMAK İSTEDİM"
Kjaer, kariyeri boyunca birçok kulüpte forma giydiğini hatırlatarak, "Sezonun son maçları anlamsız bir hale geliyordu. Bunun sebebi de; hedef ya da riskin kalmayışıydı. Ben de bunun aksine; baskıyı hissetmek istedim. Sonuna kadar zirveye oynayan bir takımda olmak istedim, bu yüzden de Fenerbahçe’ye geldim. Burada sürekli kazanmak zorundasınız" diye konuştu.
Kazandığı para ile ilgili yorumları da değerlendiren Danimarkalı oyuncu, "İnsanların benim kazandığım para ile ilgili yaptıkları yorumlara ya da fikirlere saygı duyuyorum. Şu an Fransa’dakinden daha iyi şartlarda bir kontratım var. Her zaman şükrediyorum, çünkü karşıma para kazanabileceğim fırsatlar çıktı. Evet, paranın kattığı bazı şeyler oluyor ama para her şey demek değil" şeklinde konuştu.

"TÜM ENERJİMİ FENERBAHÇE’YE VERMEYE ÇALIŞIYORUM"
Takım olarak her gün daha iyiye gittiklerini vurgulayan Kjaer, "Ba ya da Bruno ile oynamam arasında bir fark yok çünkü hedefimiz aynı. Bizim takım halinde bir hedefimiz var ve bu hedefe göre oynamaya çalışıyoruz. Kariyerim boyunca çok fazla takım, çok fazla ülke değiştirdim ve maalesef futbolda işler hızlı bir şekilde değişebiliyor ama şu anda içinde bulunduğum ortamın ve anın keyfini çıkarmaya çalışıyorum. Tüm enerjimi ve konsantrasyonumu Fenerbahçe’ye vermeye çalışıyorum. Burada futbol oynadığım 4 sezon boyunca şampiyonluk yaşamak isterim ve böyle de olursa eminim herkes tarafından iyi bir şekilde anılırım" ifadelerini kullandı.

"BÜTÜN GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ"
Son olarak taraftarlara seslenen yıldız oyuncu, "Taraftarımız, takımdaki her oyuncunun kendisini tamamıyla bu formaya adamasını bekliyor. Fenerbahçe’nin hedeflediği noktaya gelmesi için bizlerin durmadan çalışmasını istiyorlar. Taraftarlarımızın hayalini kurduğu bir oyun oynayıp, mücadelemizi vereceğiz. İstediğimiz hedeflere ulaşabilmek için bütün gücümüzle çalışacağız" dedi.
(İHA)