Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Fenerbahçe’ye karşı deplasmanda galip gelememe serisinin 17 yıla çıkmasının önemli olmadığını belirterek, “Bundan daha önemli şeyler var. Bugün bunu değiştirebilirdik ama başaramadık. Şampiyonluklardan önemli değil” dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, bir basın mensubunun, “Maçtan önce berabere biteceği söylenseydi kabul eder miydiniz?” sorusuna, “Kabul etmezdim. Biz hiçbir maçta beraberlik için oynamıyoruz. Her maçı kazanmak için oynuyoruz. 1-0 geriden gelip, 1-1 bitirmek mağlubiyetten iyidir. Sahada istediğimiz oyunu ortaya koyamadık” dedi.

“TESLİM OLMADAN SON ANA KADAR BERABERLİĞİ KOVALADIK”
Galatasaray’a bir puanı getiren golü kaydeden Olcan Adın’ın performansının sorulması üzerine Hamzaoğlu, “Olcan her zaman hazır. Antrenmanlarda çok iyi çalışıyor. Carole sakatlandıktan sonra oraya Semih’i alıp Hakan’ı kaydırmak istedim ama hücumcu bir oyuncu olarak Olcan’ı düşündüm. Golü de attı, demek ki iyi yapmışız. Teslim olmadan son ana kadar beraberliği kovalayıp galibiyet için çalıştıkları için oyuncularımı kutluyorum” diye konuştu.

HAMZAOĞLU’NDAN AZİZ YILDIRIM’A CEVAP
Maçtan önce Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın ‘Galatasaray bizi yenemez, elleri ayakları titriyor’ sözlerinin hatırlatılması üzerine Hamzaoğlu, “Öyle bir tablo olmadı. Oyuncularımda öyle bir şey yoktu. Oyunu oturtamadık. Kendi sahalarında oynamaları artı bir motivasyon. Bir türlü düzeni tutturamadık, ikinci yarıda toparlandık ama yetmedi” şeklinde konuştu.

“CAROLE’UN CİDDİ BİR ŞEYİ YOK”
Maçta sakatlık geçiren Carole’un son durumunun sorulması üzerine deneyimli çalıştırıcı, “Carole’un arka adalesinde sıkıntı var ama ciddi bir şey olduğunu zannetmiyorum. Yarın belli olacak” cevabını verdi.

“KADIKÖY’DE GALİP GELMEK ŞAMPİYONLUKLARDAN ÖNEMLİ DEĞİL”
Galatasaray’ın Fenerbahçe’yi deplasmanda yenememe serisinin 17 yıla çıktığının söylenmesi üzerine tecrübeli teknik adam, “Bundan daha önemli şeyler var. Bugün bunu değiştirebilirdik ama başaramadık. Şampiyonluklardan önemli değil. Ayrı bir kriter açmak gerekseydi önemli olabilirdi” dedi.

“PODOLSKI’NIN PERFORMANSINDAN MEMNUN DEĞİLİM”
"Podolski’nin performansını nasıl buldunuz?" sorusuna ise Hamzaoğlu, “Benfica maçında çok aşırı bir performans sergiledi. Yorgunluk olmuş olabilir. Oyunundan memnun değilim ama bu Podolski ile alakalı değil. Takımın genelinde ilk yarıda istediğimiz gibi oynayamadık” diye konuştu.

“SOYUNMA ODASINDA ‘ÇEKİLMENİN ANLAMI YOK’ DEDİK”
"Soyunma odasında daha cesaretli oynamamız gerektiğini konuştuk" diyen Hamzaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Oyuncularımıza, ‘Çekilmenin anlamı yok, yenildiğimiz zaman son olmayacak’ dedik. Birbirimize daha yakın oynamamız gerektiğini konuştuk. Basit top kayıpları yaptık. Biz gibi oynamadık. Üstün olduğumuz tarafları ön plana çıkarmamamız lazım. Biraz rakibin etkinliği ön plana çıktı.”

“BURAK’I ÖNÜMÜZDEKİ MAÇA HAZIRLAYABİLİRİZ”
Hamzaoğlu, son olarak Burak Yılmaz’a birden bire 90 dakika başlatıp aşırı yük vermek istemediklerini ve zaman tanıdıklarını belirterek, “Herhangi bir problem yaşamadığı için önümüzdeki maça hazırlayabiliriz” diye konuştu.
(İHA)