Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, kadınlara yönelik sözleri için kulübün resmi internet sitesinden özür diledi.
Hacıosmanoğlu, Gaziantepspor maçı sonrası kullandığı, "Kadın gibi yaşamadım. Adam gibi yaşadım" ifadeleriyle ilgili bir kez daha özür diledi. Dün bir televizyon kanalına telefonla bağlanarak özür dileyen Trabzonspor Kulübü Başkanı, bu kez kulübün internet sitesi aracılığıyla kadınlardan özür diledi. Hacıosmanoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Trabzonspor’un sportif manada uğramış olduğu haksızlıklara karşı vermeye çalıştığım mesajlarda kullandığım bir örneğin kadınlarımız tarafından yanlış anlaşıldığını üzülerek, bu cümlelerimi siyasi emellerine alet etme peşinde koşanları ise hayretle takip etmekteyim. Bugün beni kadınlarımız üzerinden eleştirmeye kalkanlardan daha çok kadına saygı duyduğumu ve onlar gibi menfaat beklemeksizin bu duyguyu taşıdığımın bilinmesini isterim. Kurtuluş savaşında cepheye mermi taşıyan kadınlarımızın bu ülkenin kurtuluşunda gösterdiği mücadeleyi bilecek kadar da tarihi bilgiye sahibim. Yaşamın her alanında eşit bir şekilde Türkiye’yi yönetmeye aday kadınlarımız bilsinler ki onlara vurulacak bir fiskeden eşime ve anneme vurulmuş kadar üzüntü duyarım. Konuşmamın bir bölümünde kullandığım cümlelere farklı anlamlar yüklenerek vermeye çalıştığımız mesajları kimse kendine göre yorumlamasın. Benim nasıl bir mesaj vermek istediğimi anlayanlar çok iyi anlamıştır. Kullandığım ifadelerimin yanlış anlaşılmasından dolayı istemeyerek üzdüğüm kadınlarımızdan özür diler, Cumhuriyetimizin 92. Yıldönümünü coşkuyla kutlarken Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözlerini hatırlatmak isterim. Türk milleti öyle analara sahiptir ki her devrin büyük adamlarını böyle analar yetiştirmiştir"
(İHA)