Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, ’İki puan kaybettiğimiz için üzgünüz. Öyle goller yemiş olmamız bize yakışmadı. Ama oyuncularıma gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum’ dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 10. Haftasında Beşiktaş’ın Kasımpaşa’yı konuk ettiği karşılaşma 3-3’lük eşitlikle sona erdi. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında siyah-beyazlı takımın teknik direktörü açıklamalarda bulundu.

Maçı değerlendirerek sözlerine başlayan Şenol Güneş, “Rakibimiz oyun disiplinine bağlı, sert ve agresif oynayan bir takım. Lige baktığımızda zaten faul sayısı en fazla olan takım. Bugün kazanmak için sahaya çıktık. Bütün oyuncularım da takım oyununa uydu. Oyun disiplinine bağlı oynamaya çalıştık tıpkı rakibimiz gibi. İlk yarıda zaman zaman bocaladık. Rakibimizin attığı ilk gol sonrası oyun biraz koptu. Daha sonra toparlandık ve golü de bulduk. Yine savunmadan çıkarken yediğimiz ikinci gol bizim eksikliğimizdi. İkinci yarı golü de attık. Bu bölümde ise genel olarak iyiydik. Rakibin hiç pozisyonu yokken üçüncü golü yedik. Devamlı rakibin öne geçtiği bir maç yaşadık. Bütün bu olumsuzluklara rağmen bunun üstesinden gelebildik. İki puan kaybettiğimiz için üzgünüz. Öyle goller yemiş olmamız bize yakışmadı. Ama oyuncularıma gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“BİR OYUNCUYA YÜKLEMEK DOĞRU DEĞİL”

Beşiktaş’ta ilk defa forma giyen Miloseviç’in performansını değerlendirmesi istenilen Şenol Güneş, “Bir oyuncuya yüklemek doğru değil. Yediğimiz üç gole baktığımızda dönen toplarda, düşen toplarda hep geç kaldık. İlk yarıda biz baskı yaptığımızda uzun top atıp Eren ile gol pozisyonları bulmaya çalıştılar. Kontra oynamak isteyen takıma karşı biz kontra oynamadık. Yediğimiz gollerde de yerleşik düzende goller yedik. Üçüncü golde de aynı şekilde oldu hep uzak kaldık yani. İkinci gol ise çıkarken kaptırdığımız Oğuzhan’ın topuyla oldu. Bazen şans faktörü bazen hatalı oyunlar gol getirebilir. Böyle takımlara karşı 3 gol bulmakta kolay değil. 3 tane de gol yemeyi beklemiyordum. Bu kadar basit goller yemeyi beklemiyorduk” diye konuştu.

“İYİ ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Lokomotiv Moskova ve Bursaspor ile önümüzdeki hafta oynanacak maçlar hakkında da açıklamalarda bulunan deneyimli çalıştırıcı, “Lokomotiv maçında nasıl oynayacağız ya da Bursa maçında nasıl oynayacağız veya nasıl hatalar yapacağız bunu bilemeyiz. Biz sezon başından beri futbol adına iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz. Hakem hata yapabilir rakip sertde oynasa futbolun doğrularını yapmaya çalışıyoruz ve o yüzden keyif veriyoruz. Biz üzgünüz bugün ve 2 puan kaybettiğimizi düşünüyoruz” dedi.

“EKSİKLERİMİZ VAR”

Genel olarak bütün oyuncularını beğendiğini ifade eden Güneş, “Mario Gomez’de gayretliydi. Beck’te gayretliydi. Rakibin sert ve agresif oyununa iki bekimizi de hücumda daha etkili kullanabilirdik. Eksiklerimiz var tabii mükemmel değiliz ve daha fazla pozisyon üretmemiz gerekiyor. Daha az pozisyon vermemiz gerekiyor ama genel olarak takımın tamamına bakarsak ben olumsuz bir şey göremiyorum” şeklinde konuştu.

“BECK’TE GOMEZ’DE İYİYDİ”

Alman Milli Takımı’nın teknik direktörü Joachim Löw’ün karşılaşmayı izlediğinin hatırlatılması üzerine Şenol Güneş, “Beck ve Gomez bugün iyiydi. Antrenörler olarak bizim görevimiz oyuncuları geliştirmek ve eğitmek. Bu sadece benimle ilgili değil amatörden başlayarak bütün antrenörler oyunculara katkı vermeli. İsterim ki Beck’te Gomez de milli takımlarında olsun. Türk oyuncuların hepsi de milli takımda olsun ve en iyi şekilde hazır olsunlar” yanıtını verdi.

(İHA)