Hamza Hamzaoğlu, gruptan çıkma şanslarına ilişkin “Şansımız yok gibi görünüyor ama Benfica ve Atletico Madrid maçlarında nasıl oynamamamız gerekiyorsa öyle oynayacağız. Zoru başardığınızda bir şeyleri başarıyorsunuz” diye konuştu.
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Benfica galibiyetine ilişkin yaptığı açıklamada, “Uzun bir aradan sonra Şampiyonlar Ligi’nde yeniden kazanmak ve bu kapıyı aralamak bizim için güzeldi” dedi. Hamzaoğlu, gruptan çıkma şanslarına ilişkin de, “Şansımız yok gibi görünüyor ama Benfica ve Atletico Madrid maçlarında nasıl oynamamamız gerekiyorsa öyle oynayacağız. Zoru başardığınızda bir şeyleri başarıyorsunuz” diye konuştu.
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde C Grubu’nda yer alan Galatasaray, grubun 3. maçında sahasında Portekiz ekibi Benfica’yı ağırladı. Mücadeleden 2-1’lik galibiyetle ayrılan sarı-kırmızılı ekip, Devler Ligi’nde 10 maçlık galibiyetlik hasretini dindirdi. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Maçı coşkulu oynamak ve beraber mücadele etmekten keyif almak. Takımımız bugün bunu yaptı. İyi bir galibiyet aldık. Uzun bir aradan sonra Şampiyonlar Ligi’nde yeniden kazanmak ve bu kapıyı aralamak bizim için güzeldi. Oyuncularım bu maçı kazanacağımıza inandı. Geri düşmemiz önemli değil. Biz iyi olduğumuz sürece her maçı kazanabilecek güçteyiz. Zor bir rakibe karşı geriye düştüğümüz maçı kazanmasını başardık” dedi.

“İNSANLAR BİRAZ ADALETSİZLER”
‘Sezon başında eleştiriliyordunuz. Şimdi ise toplam da 5 maçlık seri yakalayan bir Hamza Hamzaoğlu var. Futbolun adil olduğunu düşünüyor musunuz?’ sorusunu yanıtlayan Hamzaoğlu, “Futbolun adil olduğunu düşünmüyorum. İnsanlar adil değiller, biraz adaletsizler. Bazen çok erken vurmayı seviyoruz. Biz de bu çok fazla. Şu maçta bile birçok şey söylendi. Neredeyse başka yerlere vurduracağız işi. Tamamen bizim bakış açımızla ilgili. Futbol nankör diyorlar ama ben buna katılmıyorum. Hayatın kendisi gibi bir oyun ama biz keyif almayı beceremiyoruz” diye konuştu.

"YASİN’İN YERİNE DEFANSİZ OYUNCU KOYMAK İSTEDİK"
Oyuncu değişiklikleri ile ilgili eleştirilerin hatırlatılması üzerine Hamzaoğlu, “Orta sahada oturmuş bir düzen vardı. Lukas’ın yağında bir problem vardı. Yasin değişikliği için de oraya defansif bir oyuncu koymak istedik. Değişiklikten önce o taraftan fazla gelmeye başlamışlardı. Hücumu paylaşabilecek bir oyuncu koymak istedim. Maç bittikten sonra her şeyi konuşabiliriz. Saha kenarından bizim bir kararımız var. Bunları göz ardı etmiyoruz” şeklinde konuştu.

“BİLAL YAŞLI GİBİ GÖRÜNÜYOR AMA EN ÇOK KOŞAN OYUNCULARDAN”
‘Takım geçen seneki birlikteliği yakaladı’ diyen deneyimli çalıştırıcı, “Ne olursa olsun aramıza yeni katılmış arkadaşlarımız var. Zamana ihtiyacımız vardı ve takım oturmaya başladı. Melo bize çok şey kattı ama Melo oynarken farklı bir oyunumuz vardı, Melo yokken farklı bir oyunumuz var. Bana göre Melo’nun defansif yönü olduğu kadar Bilal’in de ofansif yönü var. Yaşlı gibi görülüyor ama sahanın en çok koşan oyuncularından bir tanesi. Benim için sahada savaşan oyuncu önemlidir. Bilal’i de tebrik ediyorum” dedi.

“ZORU BAŞARMAYA ÇALIŞACAĞIZ”
Şampiyonlar Ligi’ndeki gruptan çıkma şanslarını da değerlendiren Hamzaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Şansımız yok gibi görünüyor ama biz deplasmanda oynayacağımız Benfica ve Atletico Madrid maçlarında nasıl oynamamamız gerekiyorsa öyle oynayacağız. İyi sonuçla ayrılmak için ona göre planlarımızı yapıp oynayacağız. Kendi oyunumuzu sahaya yansıtmaya çalışacağız. Zoru başardığınızda bir şeyleri başarıyorsunuz. Şampiyonlar Ligi’nde bir şey yapmak istiyorsak bunları aşmak zorundayız.”