Galatasaray Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün yapıldı. Aysal ve Yarsuvat yönetimi ibra edildi.
Galatasaray’da Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yapıldı. Yaklaşık 10 saat süren toplantıya bin 377 üye katıldı. Metin Ünlü’nün Divan Başkanlığını yaptığı genel kurulda, 2014 yılında görev yapan yönetim kurulları mali ve idari yönden ayrı ayrı oylandı ve her iki yönetim kurulu da oy çokluğu ile ibra edildi. 2015 bütçesi de 119.935.083 TL, 117.747.607 TL gelir olarak kabul edildi.
Toplantıda kürsüye çıkan Galatasaray Kulübü Başkan Duygun Yarsuvat konuşmasında, "Futbolda iyi gidiyoruz, lideriz. Sloganımız ’180 Günde 4. Yıldız’dı. Bu başarıyı sağlamak için özveri ile çalışıyoruz. Florya’ya yaptığımız ilk ziyarette futbolcular ile koçları arasında bir iletişim eksikliği olduğunu gördük. Futbolcular itimatlarını kaybetmişlerdi. Bunun üzerine bir operasyona gittik ve iyi de yaptık. Tabii bunun bir bedeli olur. Prandelli bizi şikayet etti. Ancak Galatasaray’ın kuruluş amacında yabancı takımları yenmek için kurulduğu söylenmiştir. Bu davayı Sayın Profesör Ercüment Erdem ve ekibi üstlenmiştir. Sonucunu göreceğiz" dedi.

"İNŞAATA BAŞLIYORUZ"
Yapılacak yatırımlar hakkında da konuşan Başkan Yarsuvat, "Merak edilen bir iki konuya değinmek istiyorum. Taçspor arazisine 2041 yılına kadar hak verilmiş ve tapuya tescil etmiştir. Kadıköy Belediyesi ne hikmetse fikrini değiştirmiş ve araziyi verin bana demiştir. Herhalde bizim bilmediğimiz bazı şeyler olabilir. Bir dava açılmıştır ve bu dava halen sürmektedir. Biz burada amatör sporcularımızın kamp imkanlarını burada sağlayacağız. Mecidiyeköy arazisi: Çok değerli bir yerde bulunan bu arazide ofis yerine otel yapmayı düşündük. 1.2 milyon Dolar olarak planlanan gelir yerine, bu yeni projeyle yılda 5 milyon ABD Doları getirisi olacak. Kredisini de aldık. Yönetim Kurulu’ndan bir arkadaşımız da şahsen kefil oldu. İnşaata başlıyoruz" şeklinde konuştu.
Passoligden dolayı taraftarların maçlara gelmediği yönündeki tartışmalara değinen Yarsuvat, seyircilerin gelmeme nedenlerini anlattı. Yarsuvat, yüzde 21.4’ünün passoligden dolayı gelmediğini, yüzde 22’sinin takım performansından yüzde 27’sinin ulaşım güçlüklerinden dolayı gelmediğini kaydetti.
Şikeye ilişkin de konuşan Yarsuvat, şikeyi korumadığını, hukuki açıdan bu kişilerin yargılandığı mahkemenin yanlış olduğunu söylediğini belirterek, "Bunun şikeyi koruyor-korumuyora çevrilmemesi lazım, ben iki kulüp arasında kan davasının bitmesi için çalışıyorum” dedi.

GALATASARAY’IN MALİ DURUMU
Başkan Duygu Yarsuvat’ın konuşmasının ardından Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Mete İkiz Faaliyet Raporu’nu sundu. Mete İkiz mali raporları özetlediği sunumda 31.12.2013 tarihi itibariyle 555.1 milyon TL olan net borç alacak farkının, 31.12.2014 itibariyle 831.1 milyon TL olduğunu açıkladı. 2013 sonu itibariyle 491.9 milyon TL olan Kulüp Konsolide Gelirlerinin 2014 sonu itibariyle 453.8 milyon TL’ye düştüğünü anlatan İkiz, Galatasaray’ın gelirlerinin azalmasında kombine gelirlerindeki yüzde 11’lik, mağaza satış gelirlerindeki yüzde 33’lük ve UEFA performans ve Şampiyonlar Ligi gelirlerindeki yüzde 26’lık düşüşlerden kaynaklandığını anlattı. Giderlerdeki değişimin kaynaklarında ise sporcu ve teknik kadro ücret giderlerinin yüzde 6, amortisman giderlerinin yüzde 37 artmasının etkisi olduğunu söyledi.
31 Aralık 2014 itibariyle banka kredileri toplamının 498.3 milyon TL olduğunu açıklayan Mete İkiz, finansal borçların 496.3 milyon TL’lik kısmının bankalara temlik edilmiş gelir sözleşmeleriyle ödeme garantisi altında olduğunu belirtti.
Ardından ibra oylamaları başladı. İlk önce 01.01.2014 ile 25.10.2014 dönemi için yönetim kurulu mali ve idari yönden ayrı ayrı oylandı ve oy çokluğu ile ibra edildi. Yılın kalan 2 aylık dönemi için de (26.10.2014-31.12.2014) yönetim kurulu mali ve idari yönden ayrı ayrı oylandı ve oy çokluğu ile ibra edildi.
Disiplin cezası alan üyelerden Nihat Doğan’nın üyelikten çıkarılma cezası oylandı ve 2 red oyuna karşı oy çokluğu ile kabul edildi.
(İHA)