Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, kulübün eski başkanı Halil Ünal ve kentteki iş adamları düzenlenen toplantıda bir araya geldi.
Başkan Hoşcan, eski Başkan Halil Ünal, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir milletvekilleri Cemal Okan Yüksel ve Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, kentteki çeşitli oda başkanları ve iş adamları, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından bir otelde düzenlenen toplantıya çağrıldı. Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, Eskişehirspor’un birlik ve beraberliğinin çok önemli olduğunu söyledi. Eskişehirspor’un geçirdiği zor günlerin konuşulacağını ifade eden Hoşcan, "Şu an geçirdiğimiz günler hoş günler değil, sıkıntılıyız. Bunlarla ilgili yorumlar yapacağız. Daha sonra buradaki toplantı ile ilgili bilgileri sizinle paylaşırız. Bu takıma hiçbir şey olmayacak, kimse merak etmesin. Olmasına da müsaade etmeyeceğim. Bugün toplantıda ben şehrin önemli insanlarını toplamışlar, ben de onun için davet edildim. Konuşmalara bakacağız, yorumlar yapacağız, nasıl bir hava çıkacak onlara bakacağız. Bu takıma hiçbir şey olması mümkün değil, olmayacak da. Camia da buna müsaade etmeyecektir. Puan sıralamasında da iyi değiliz. 10 haftada 4 puanımız var, hiç hoş değil ama bununla ilgili camia içindeki olayları ortaya koymamız lazım. 14-15 yaşındaki gençleri bir şekilde farklı yönlendirmenin çok da doğru olmadığını düşünüyorum. Bazı şeylerde istem dışı hareketler haricinde istemli hareketlerin de olduğunu düşünüyorum. Örnek veriyorum Fenerbahçe ile başladık, arkasından Sivas maçını yendik, Rize ile beraberliğe girdik, dördüncü maçımız Kasımpaşa’da ilk golden itibaren protestolar başladı. Biz bütçemize göre bir transfer modeli koymuştuk. Burada futbolcularımız da etkileniyorlar. Topçumuza ilk başta sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.

"KIRIK TESTİ SU TUTMUYOR"
Eskişehirspor eski Başkanı Halil Ünal da toplantı öncesi basın mensupları ile bir araya geldi. Eskişehirspor ile ilgili her şeyin kendisini yakından ilgilendirdiğine değinen Ünal, mevcut yönetimi sert bir dille eleştirerek şunları kaydetti:
"Biz her türlü çok yakinen ilgilendiriyor. Eskişehirspor benim üçüncü çocuğum. Dolayısıyla bu durumu beni ziyadesiyle üzüyor. Bu takım bulunduğu kaostan her vakit, her daim kurtulur. Kırılmış bir testi var. Kırık ve çatlak testi maalesef su tutmuyor. Onun için arkadaşlar bir an evvel istifa etmeliler. Mümkünse Osmanlı maçından evvel. Osmanlı maçına bu kulübe eski başkanlık yapmış olanlar, milletvekilleri, valimiz, belediye başkanları, önemli oda başkanlar, eski yöneticiler ile bu takımı çıkarmalıyız ve en kısa sürede bir genel kurul yapmalıyız. Bu kaos ortamından kurtaracağız. Bu takımın yeni bir havaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu hava artık kaçmış. Taraftarı yok saymak mümkün değil. Meseleye şöyle baktığımız zaman, kimse Eskişehirspor’un sahibi değil, yapamadı arkadaşlar. Yapamadığını da kabul edip bugünden tezi yok istifa etmeleri lazım. Eskişehirspor’un adı, itibarı, imajı her daim bu şehir Süper Lig’e layık bir şehir. Bu takım Avrupa’ya layık bir takım. Hedefinin şampiyonluk olarak konması gereken bir takım ama maalesef bulunduğumuz gün bunları konuşmak mümkün değil. Eskişehirspor kümeye düşmemeli. Buraya kolay getirmedik. Ben Eskişehirspor’a 13 yıl hizmet ettim. Eskişehirspor’un başkanı olduğum için de Süper Lig’in başkanlığını yaptım ve çok üzülüyorum bu duruma. Söylediğim şartlar yerine geldiği vakit bu takımı kurtarırız, kimse merak etmesin. Şu anda mevcut başkan ve yönetim var. bu arkadaşlar bana göre çatlamış ve kırılmış bir testi, kaçmış bir hava, bir şey yapılamaz ama çok şey yapılabilir; ayrıldıkları vakit."

"HERKES HER KAFADAN HER TELİ ÇALIYOR"
Ardından toplantıya davet edilenler belirlenen salonda buluştular. Burada konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehirspor’un ligdeki konumu ile ilgili ortak akıl bulmak için toplantıyı düzenlediğini aktardı.
"Kulüp nasıl Eskişehir’in markası olmaya devam eder bu soruya cevap arayacağım" diyen Başkan Büyükerşen, "Bir panik havası var şehirde. Herkes öldük bitiyoruz, düştük düşüyoruz, kalktık kalkıyoruz, kalkacağız her türlü söylem mevcut. Eskişehirspor Eskişehir’in önemli bir markasıdır. Bunca yıldır da Eskişehirspor ligde yerleşmiş bir isim. Yazarlara bakıyorsunuz, gazetelere bakıyorsunuz her kafadan bir ses çıkıyor ama hiç kimse bir araya gelip de tartışalım, nasıl bir çözüm, nasıl bir ortak akıl bulunur demiyor. Borç her zaman olur, tüm takımlarda borç var. Mesele para meselesi de değil diye düşünüyorum. Baktım gördüm herkes her kafadan her teli çalıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ben çağrı yapayım toplanalım de herkes görüşlerini söylesin, bir ortak akıl bulalım diye düşündüm. Bugüne kadar kimseden bir gayret görülmedi. Eskişehirspor’un durumu bana göre düzelmez değil. Daha birinci devrenin bitmesine 6-7 maçımız var. Hiç belli olmaz, yeni bir ayağa kalkış olabilir, yeniden bir dirilme olabilir. Onun için isterim ki bu takımla ilgilenen, ilgilenecek durumda olan, söz sahibi olması lazım gelen ve kulübe sevgi besleyenlerin kanaat liderleri olarak bir araya gelelim ve konuyu tartışalım. Kendi çözümüm olsa ben kendi çözümümü söylerdim. Bakalım ne diyorsunuz, bakalım ne diyorsunuz? Oturalım, toplanalım, tartışalım, ne fikirler çıkacak? O fikirlerden nasıl bir ortak akıla yerleşiriz? Eğer izin verirseniz benim görevim toplayıcılık, isterseniz ağabeylik deyin ne derseniz deyin. Ben isteyenlere söz isteyenlere söz verip, fikirleri nedir bu konuda? Kulüp nasıl Eskişehir’in markası olmaya devam eder bu soruya cevap arayacağım. Başkan anlattıktan sonra herkes söz alabilecek. Bir değil, birkaç kez söz alınabilir. Bu tartışmaları basına kapalı yapacağız. Basına intikal edince yine dağılıyor her şey" ifadelerini kullandı.
Büyükerşen’in konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
(İHA)