Son günlerde zemini nedeniyle tartışma konusu olan İzmir Atatürk Stadı, liglerin sona ermesinin ardından yenilenecek. Tarihi stadın çatı ve çevre bariyer yenilemesi için de ihaleye çıkılacak.
Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanan Altınordu - Fenerbahçe maçında Emre Belözoğlu’nun zeminden kaynaklanan bir sakatlık yaşamasıyla birlikte yeniden alevlenen stat sorunu hakkında İzmir gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ali Osman Tatlısu bir açıklama yaptı.
İzmir Atatürk Stadı’nda oynanan her maçın ardından topuklama ve silindirleme işlemi yaptıklarını söyleyen Tatlısu, “İklim şartlarına bağlı olarak tohumlama, kumlama ve zeminin periyodik bakım takvimine göre de gübreleme yapıyoruz. Atatürk Stadı’nın zemininin, yıllara bağlı olarak yaklaşık 20 cm derinliğinde bir silikat tabakası oluştuğunu gözlemledik” dedi.
Liglerin sona ermesinin ardından Mayıs ayı itibariyle İzmir Atatürk Stadı’nın zeminini kaldırıp yeniden düzenleyeceklerini açıklayan İl Müdürü Tatlısu, “Silikat katmanının su tutma durumunu gidermek adına profesyonel araçlarla 25 cm derinliğe kadar vertidrain ile delme işlemi yaptık. Akabinde vertidrainle deldiğimiz sahayı kumlama makinasıyla kumladık ve tohumladık. Altınordu – Fenerbahçe maçından sonrada önümüzdeki hafta sonu yapılacak maçlar için havanın yağmurlu geçeceğinden dolayı sahayı tekrar vertidrain çalışması yaptık” ifadelerini kullandı.
Tarihi stadın sorunlarını iyi bildiklerini de sözlerine ekleyen Tatlısu, “Sahamızı müsabakalara hazır hale getirmek için ilgili tüm personelimiz yoğunlukla çalışmaktadır. Ayrıca mevcut çatının yenilenmesi ve çevre bariyer sistemi ile ilgili ihalemiz, 12 Şubat 2015 Perşembe günü yapılacaktır. Sezon bitiminde zemin yenileme işlemi ile sahamız ve stadımız İzmir’e yakışan bir tesis olacaktır" diyerek sözlerini sonlandırdı.
(İHA)