Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında derbi mücadelesinde sahasında Galatasaray ile karşılaşacak. Saat 19.00’da başlayacak müsabaka öncesi takımlar son hazırlıklarını gerçekleştiriyor.
Spor Toto Süper Lig’in 9. haftası derbi mücadelesine sahne oluyor. Ligde geride kalan haftalarda 17 puan toplayarak 3. sırada yer alan Fenerbahçe, aynı puanla 2. sırada yer alan ezeli rakibi Galatasaray’ı konuk ediyor. Saat 19.00’da başlayacak olan müsabakada Fırat Aydınus düdük çalacak.

FENERBAHÇE’DE TEK DEĞİŞİKLİK KALEDE
Ev sahibi ekip Fenerbahçe’de teknik direktör Vitor Pereira, son oynanan Ajax karşılaşmasının ilk 11’inden sadece bir değişiklik yaptı. Hollanda ekibine karşı kalede Fabiano’yu görevlendiren Pereira, Galatasaray derbisinde kaleyi Volkan Demirel’e verdi.

HAMZAOĞLU BENFICA 11’İNİ BOZMADI
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ise son oynadıkları UEFA Şampiyonlar Ligi mücadelesindeki Benfica karşılaşmasında sahaya sürdüğü 11 ile derbiye çıkıyor. Sarı-kırmızılıların Fenerbahçe’ye karşı çıkacağı 11 şöyle:
“Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan, Carole, Bilal, Selçuk, Yasin, Sneijder, Podolski, Umut.”

GALATASARAY’DA BURAK VE DENAYER KULÜBEDE
Galatasaray’da bir süredir sakatlıkları bulunan golcü oyuncu Burak Yılmaz ile Jason Denayer, karşılaşmaya yedek kulübesinde başlıyor. Denayer’in yerine Sabri Sarıoğlu görev alırken, golcü oyuncu Burak Yılmaz’ın yerine ise ileri uçta Umut Bulut olacak.

73 MİLYON EURO’LUK KULÜBE
İki ekibin yedek kulübelerinde yer alan isimlerin toplam değerlerinin 73 milyon Euro’yu bulduğu gözlendi. Fenerbahçe’nin yedek kulübesinde yer alan Fabiano, Ozan, Fernandao, Meireles, Şener, Kadlec ve Alper’in değerleri 42 milyon Euro olarak gösterilirken, Galatasaray’ın yedeklerindeki Cenk, Rogriguez, Burak, Sinan, Semih, Olcan ve Denayer’in ise değerlerinin ise 31 milyon Euro olduğu gözlendi.

381. RANDEVU
İki ekip bugün oynayacakları karşılaşma ile birlikte 381. kez karşı karşıya gelecek. 106 yıllık rekabette daha önce oynanan 380 maçın 144’ünü Fenerbahçe kazanırken, 122 karşılaşma ise Galatasaray’ın üstünlüğü ile sonuçlandı. 114 maçta ise taraflar eşitliği bozamadı. Sarı-lacivertli ekip bu karşılaşmalarda rakip fileleri 528 kez havalandırırken, Galatasaray ise 480 kez gol sevinci yaşadı.

LİGDE 117. SINAV
İki ezeli rakip, 58. sezonunu geçiren süper lig tarihinde ise 117. kez karşı karşıya gelecek. Sarı-kırmızılı ekibe karşı genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtmayı başaran Fenerbahçe, geride kalan 117 karşılaşmada 48 kez galip gelirken, 33 mücadeleden ise puansız ayrıldı. Bu maçlarda sarı-lacivertlilerin attığı 150 gole, Galatasaray 115 golle karşılık verdi.

GALATASARAY’IN 5 BİN 787 GÜNLÜK HASRETİ
Galatasaray, ezeli rakibine karşı 5 bin 787 gündür deplasmanda galip gelemiyor. Rakibi karşısında deplasmanda son galibiyetini 22 Aralık 1999 tarihinde lig maçında Marcio ve Hasan Şaş’ın golleriyle 2-1 kazanarak alan sarı-kırmızılı ekip, daha sonra Kadıköy’de oynadığı 3’ü Türkiye Kupası, 16’sı lig olmak üzere 18 resmi maçta galibiyete ulaşamadı.
(İHA)