Beşiktaş, Hamburg’da oynayan Türk asıllı Alman futbolcu Tolgay Arslan ile her konuda anlaştı. Genç futbolcunun bonservis ücreti olarak Alman kulübüne ise 300 bin Euro gibi çok düşük bir rakam ödendi.
Beşiktaş, ara transfer döneminde atağa geçti. Miloseviç, Opare ve son olarakta Hamburglu Tolgay Arslan ile anlaşan siyah-beyazlılarda kadro derinliği ise Bilic’in istediği düzeye getirildi.
Hem sağ kanat hem de sol kanatta oynayan, ayrıca Hamburg’da ise orta sahada hem defansif hem de ofansif görevlerini oldukça iyi yapan Tolgay Arslan, Beşiktaş ile anlaştı. Hamburg takımında yaşanan mali kriz yüzünden sezon sonu kontratı sona erecek futbolcularını satma kararı alan Alman kulübü, ilk olarak Tolgay Arslan’ı elden çıkardı. Beşiktaş’a 300 bin Euro gibi çok düşük bir rakama bu futbolcunun bonservisini veren Hamburg kulübü, buradan gelecek ücretle bir nevi rahatlamanın planını yapmış durumda. Beşiktaş Yönetimi ise yürüttüğü planlı transfer politikasıyla, yüksek bonservis ücretleri ödemeden siyah-beyazlı takımda direkt oynayabilecek önemli bir futbolcuyu transfer etti.

TOLGAY ARSLAN HAZIR GELİYOR
16 Ağustos 1990 Almanya Paderborn doğumlu Tolgay Arslan, Türk asıllı Alman futbolcu. Bu sezon Hamburg takımının değişmez isimlerinden olan Arslan, Alman ekibinde 2014-2015 sezonunun ilk devresinde 15 karşılaşma oynadı. Toplamda 770 dakika süre alan Tolgay Arslan, Beşiktaş’a hazır olarak gelecek. Uyum süreci yaşamaması durumunda Tolgay, Bilic’in değişmezleri arasına girebilir. Birkaç bölgede oynayan genç futbolcu, Beşiktaş’ta Atiba - Veli ikilisinin oynadığı orta saha bölgesinde bu sezon Hamburg formasıyla iyi bir yarı sezon geçirdi. Siyah-beyazlı teknik direktör Bilic’in orta sahada oynatabileceği Arslan, ayrıca hem sol hem de sağ kanatta oynayabilme özelliğine sahip (Olcay Şahan - Gökhan Töre’nin mevkileri). Hırvat teknik adamın adeta jokeri olacak olan Tolgay Arslan’ın birkaç güne İstanbul’a geleceği de bildirildi.
Öte yandan Beşiktaş’ın 24 yaşındaki futbolcu Tolgay Arslan ile 3,5 yıllık anlaşma imzalanacağı belirtilirken, bu futbolcuya yıllık 1,1 milyon Euro ödeneceği de gelen haberler arasında.
(İHA)