Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi H Grubu üçüncü maçında yarın Lokomotiv Moskova deplasmanına konuk olacak. Siyah-beyazlı takım Moskova’da Avrupa kupaları tarihinde 181. maçına çıkacak.
Şenol Güneş ve öğrencileri, Avrupa Ligi H Grubu’nda üçüncü sınavında grup liderliğini ele geçirmek için Lokomotiv Moskova karşısında ter dökecek. Eğer Beşiktaş Moskova’da galibiyetle sahadan ayrılırsa gruptan çıkma adına büyük bir şansı da cebine koyacak.
Perşembe günü Lokomotiv Moskova ile karşılaşacak olan siyah-beyazlıların bu maçı Avrupa kupalarındaki 181. müsabakası olacak. 56 yıldır devam eden Avrupa serüveninde 180 maç yapan Beşiktaş, bu maçlarda 67 galibiyet alırken, 78 kere de rakiplerine boyun eğdi. Siyah-beyazlılar 34 maçta da rakipleriyle yenişemedi. 180 maçta attığı gol sayısı 226 olan siyah-beyazlılar, kendi kalesinde ise 255 gol gördü. Avrupa’da 180 maçı geride bırakan Karakartal, bu maçlara ilave olarak tarihinde 2 karşılaşmada da hükmen galip gelmişti. Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda 1958-1959 sezonunda Yunanistan’ın Olympiakos, 1986-1987 sezonunda da Kıbrıs Rum kesiminin APOEL takımlarının sahaya çıkmamaları üzerine hükmen galip ilan edilen Beşiktaş maç yapmadan turu geçen taraf olmuştu.
(İHA)