Galatasaray, ligin 17. haftasında sahasında yarın Çaykur Rizespor’u ağırlayacak.
Sarı-kırmızılı ekip, Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. Türk Telekom Arena’daki karşılaşma, yarın saat 19.00’da başlayacak. Balıkesir bölgesi üst klasman hakemi İlker Meral’in yöneteceği karşılaşmada Orkun Aktaş ve Hakan Yemişken de yardımcı hakem olarak görev yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise, Sinan Cem İyihuylu olacak.

29. RANDEVU
Galatasaray ile Çaykur Rizespor, ligde 29. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne dek yapılan maçlarda sarı-kırmızılılar, 21 kez sahadan 3 puan ile ayrılırken, Rize ekibi ise 4 kez galibiyet sevinci yaşadı. 29 karşılaşmada Galatasaray, rakip fileleri 68 kez havalandırırken, kalesinde ise, 24 gol gördü.

GEÇTİĞİMİZ SEZON İKİ BERABERLİK
Galatasaray ile Çaykur Rizespor’un geçtiğimiz sezon oynadığı iki karşılaşma da 1-1 sona erdi. Sezonun ilk yarısında İstanbul’da oynanan maç 1-1 biterken, Rize’de oynanan maç da aynı skorla sona ermişti.

EN FARKLI GALİBİYETLER
Sarı-kırmızılı ekip, Çaykur Rizespor karşısında lig maçlarında en farklı skorlu galibiyeti 1987-1988 sezonunda İstanbul’da 5-0’lık sonuçla aldı. Çaykur Rizespor ise Galatasaray karşısındaki toplam 4 galibiyetinden 3’ünü tek farklı skorlarla elde etti, sadece 1986-1987 sezonunda evinde 2-0 kazandı. Ayrıca, 2001-2002 sezonunda Rize’deki maçı Galatasaray 6-3 kazanırken, filelere giden toplam 9 gol, iki takım arasında geride kalan 26 müsabaka içinde en gollüsü olarak kayıtlara geçti.

EN SKORER İSİM BURAK YILMAZ
Ligin geride kalan 16 haftasında Galatasaray’ın attığı 26 gol 8 farklı futbolcudan geldi. 11 gol atan Burak Yılmaz en skorer isim olurken, yıldız oyuncuyu 4 golle Umut Bulut takip ediyor. Wesley Sneijder ise attığı 3 golle skora katkı sağladı. Galatasaray’da Selçuk İnan, Burak Yılmaz ve Fernando Muslera ligdeki 16 maçta da sahaya çıkarken, Wesley Sneijder ve Umut Bulut 15 maçta görev aldı.

HAMZA HAMZAOĞLU 11. MAÇINDA
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray’ın başında 11. maçına çıkacak. Takımıyla çıktığı 10 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Hamza Hamzaoğlu, ligde ise altıncı maçında beşinci galibiyetin peşinde olacak.
(İHA)