Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, Beşiktaş maçını kazanabilecek güçte olduklarını söyledi.
Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında sahasında lider Beşiktaş’ı ağırlayacak Antalyaspor, bu maçın hazırlıklarına başladı. Hasan Subaşı Tesisleri’nde bugün yapılan antrenmanda teknik direktör Yusuf Şimşek, futbolcularına Beşiktaş maçının öneminden bahsetti. Koşu ile başlayan antrenman, açma germe, ısınma hareketleri ve koşu ile son buldu. Hafif sakatlıkları bulunan Zeki ve Lokman salonda çalıştı.
Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, Bursaspor’un iyi takım olması yanında kendilerinin de iyi bir takım olduğunu 3 puanı alarak gösterdiklerini söyledi.
Cezalı olmasının çok önemli olmadığının altını çizen Şimşek, "Saha kenarında 13-14 antrenörümüz vardı. Bizim yokluğumuzu aratmadılar. Ben onlara güveniyorum. Oyuncularımı aldıkları galibiyetten dolayı ayrı ayrı kutluyorum" diye konuştu.

“KAZANMAK İSTİYORUZ”
Beşiktaş maçının çok zor geçeceğini dile getiren Şimşek, “Bizim prensibimiz belli. Oynayacağımız maçı her hafta tek tek düşünüyoruz. Beşiktaş maçını da kazanmak istiyoruz. Kazanabilecek güce ve potansiyele sahibiz. Stadımızın açılması ve taraftarın desteğiyle inşallah galip geliriz” dedi.

“KOŞAN, MÜCADELE EDEN ANTALYASPOR OLACAK”
’Beşiktaş’ı liderlik koltuğundan indirme gibi bir iddianız var mı?’ sorusuna Şimşek, “Bizim iddiamız yok. Dışarıda herkes konuşuyor. Ben de konuşurum. 5 atacağız, 10 atacağız diyebilirim ama iş sahada bitiyor. Biz bir yere kadar müdahale edebiliyoruz. Çünkü biz biziz. Bizde ben yok. Biz olunca da iyi şeyler oluyor. 8 haftada 14 puan kötü değil. İnşallah iyi oynayan, koşan, mücadele eden, rakibinden daha fazla isteyen bir Antalyaspor’u pazartesi herkes izleyecek” cevabını verdi.

“YAPTIĞIM BÜYÜK BİR HATA”
Cezalı olmanın, saha kenarında olmanın zor olduğunu kaydeden Şimşek, “Ekibine ve takımına güvenirsen çok fazla sıkıntı yok. Ligin ilk maçında da ben cezalıydım. Futbolcu ve antrenör arkadaşlarımız takımı oynattı. Yine aynı şekilde iyi olacağını düşünüyorum. Tabi ki yaptığımız büyük bir hata. Ama bu hatayı kendimiz için yapmadık. Kendimiz için değil takımımız için bu cezayı aldık. Bundan sonra antrenörlük hayatım boyunca bir daha böyle bir hata yapmam diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“STADA GİTMEDİM”
Yeni stada gitmediğini dile getiren Şimşek, “Siftah yapmadım. Gitmeyi de düşünmüyorum. Ama iki tane idman yapmamız gerekiyor. Merak ediyorum. Onun için hafta içi mecburen gideceğiz” dedi.

“ERSUN YANAL SEZON SONUNA KADAR TAKIM ÇALIŞTIRMAYACAK”
Takımın başına Ersun Yanal’ın geleceğiyle ilgili yazılanları eleştiren Şimşek, “Ama yazılanlar yanlış. Ersun Yanal, 1996 yılından bu yana tanıdığım ve sürekli görüştüğüm birisidir. Ailecek görüşürüm. Futbol camiasında babam gibi gördüğüm birisidir. Ağabeyimdir, kardeşimdir. Dün de beraberdik, sohbet ettik. ‘Sen olsan da olmasan da Antalyaspor gibi takımı düşünmüyorum. Sen benim oğlum gibisin. Ben orada sen varken çalışmam. Sen gitsen bile ben oraya gitmem. Bunu herkes bilsin’ dedi. Sezon sonuna kadar takım çalıştırmayacağını söyledi” dedi.
(İHA)