Almanya 2. Ligi ekiplerinden Nürnberg forması giyen 24 yaşındaki futbolcu Danny Blum, Müslüman oldu.
Alman Bild gazetesinde yer alan haberde, Belek’te devre arası kampı yapan FC Nürnberg’in oyuncusu Danny Blum’un İslam dinini seçtiği belirtildi. Haberde, Alman futbolcunun kamp süresince Belek’teki Mecekler Camii’nde ibadet ettiği ifade edildi.
Futbolcunun camide ibadet ederken çekilmiş fotoğraflarını yayınlayan gazete, Blum’un, "İslam bana güç ve kuvvet veriyor. Dua ruhumu rahatlatıyor" ifadelerine yer verdi.

"ARAŞTIRDIKÇA ÖĞRENDİKLERİM BENİ İSLAMA YAKLAŞTIRDI"
Danny Blum, Bild’de yayınlanan röportajında ise İslam dinine geçişini anlattı. Önceleri futbol dışında sorumsuz bir hayatı olduğunu dile getiren Blum, "Zaman zaman yaşadığım bu hayatın her şey olamayacağını düşünmeye başladım. Ardından arkadaş çevremle dini konuşmalar yapmaya başladım. Hem kitaplardan hem de internetten din araştırması yaparken İslam bana çok enteresan geldi. Araştırdıkça da öğrendiklerim beni İslam’a yaklaştırdı. Böylece Müslüman olmaya karar verdim. Artık hayata hep pozitif bakıyorum" dedi.
Haberde futbolcunun 5 vakit namaz kıldığı, helal yiyecekleri tükettiği ve alkolden uzak durduğu vurgulandı.

"BENİ BU YOLDAN DÖNDÜRMEZ"
Danny Blum, İslam’ın barışçıl bir din olduğunu söyleyerek, "İnancım kimseyi yapmak istemediği herhangi bir şey için zorlamıyor. Tercihimden sonra bana bu yönde kötü söz söyleyen olmadı. Olsa bile bu beni yolumdan döndürmez. Herkesin kendine göre inancı var" ifadelerini kullandı.
(İHA)