Eskişehir’de fanatik Fenerbahçe taraftarı babanın eski futbolcu Alex De Souza hayranlığı üzerine ‘Aleks’ adını koyduğu oğlu 1 yaşına girdi.
Özel bir firmada çalışan 30 yaşındaki Ramiz Şengül ve 28 yaşındaki ev hanımı eşi Didem Ersoy Şengül çifti, 22 Ocak 2014 tarihinde doğan bebeklerinin ikinci adını, 2004-2012 yılları arasında Fenerbahçe’de forma giyen eski futbolcu Alex de Souza’nın ilk adı olan "Alex" koymuştu. Ancak devlet, isimdeki ‘x’ harfinin Türkçe karakter içermemesi gerekçesiyle bebeğin isminin ‘Aleks’ olarak değiştirilmesi yönünde mahkeme kararı aldı. Doğum günü olan Aleks bebek için ailesi Fenerbahçe renklerinden oluşan bir pasta keserek Engincan Aleks bebeğin doğum gününü kutladı.
Aleks bebeğin 1 yaşına girmesi ile heyecanını dile getiren baba Ramiz Şengül, çevredeki dostları ve yakınlarından doğum günü tebriği aldıklarını belirtti. Şengül, “Çok heyecanlıyız, oğlumuz artık 1 yaşına bastı. İyisiyle kötüsüyle güzel bir seneyi bitirdik. Bugün çok tebrik aldık. Arkadaşlarım dostlarım aile yakınlarımız bize doğum günü tebriği ilettiler. Oğlumuzu yavaş yavaş büyütüyoruz. Hayırlı bir evlat olur inşallah vatana, Fenerbahçe’ye, bizlere, hepimize. Kendisine doğum günü hediyesi olarak forma aldım” dedi.

“İSİMDEKİ ‘X’ HARFİNİN DEĞİŞMESİ İÇİN YENİ YASA BEKLİYOR”
Doğum günü hediyesi olarak Fenerbahçe forması aldığı oğlunun Alex De Souza gibi bir futbolcu olmasını temenni eden Şengül, “İsimle ilgili devletin ‘x’ harfiyle ilgili sorun olmasından dolayı mahkeme kararıyla isim değişikliğine gidildi. İleride yasa taslağı ile değiştirme hakkım doğabilir. Bunun için de inşallah yasa çıkar ve kısa süre içerisinde değişiklik olur. Tek temennimiz o. Sonuç olarak Alex’in ismi uzun, Alexander. O yüzden ‘ks’ olması da pek üzmedi diyelim bizim için. İnşallah o da onun gibi güzel bir futbolcu, başarılı bir futbolcu, saygılı, düzgün bir insan olarak futbol camiasına adım atar. Tek temennimiz o” ifadelerini kullandı.
Bu sezon oynanacak Fenerbahçe maçlarından birine oğlu ile beraber gitmek isteklerini kaydeden Şengül, bebeğin adını ‘Alex’ koyduktan sonra aile yakınlarından olumlu ve olumsuz pek çok tepki aldıklarını kaydetti. Şengül, “Aile yakınlarından da istemeyenler oldu. Arkadaşlarımız hayran oluyor bu duruma olumlu olumsuz birçok tepkiler aldık ama sonuçta bu benim kararım. Bir hayranı olduğum insanın ismini taşımasını istiyordum o hayali de gerçekleştirdim” şeklinde konuştu.

“İNŞALLAH ALEX DE SOUZA TÜRKİYE’YE GELİR VE KARŞILAŞIRIZ”
Eski futbolcu Alex De Souza’nın Türkiye’ye gelmesi temennisinde bulunan Şengül, şöyle devam etti:
“Alex futbolu bıraktı Türkiye’ye dönmesini diliyordum ama sanırım kendi programları, planları şuan için o yünde değil ama mutlaka Türkiye’ye gelecek inşallah bize de o anı yaşatacaktır, karşılaşacağız inşallah.”
Oğlunun 1 yaşına girmesiyle ilgili olarak duygu ve düşüncelerini dile getiren anne Didem Ersoy Şengül ise, “Oğlum bugün 1 yaşına girdi çok değişik bir duygu. Evlat sahibi olmak çok farklı bir duygu. Başına asla kötü birşey gelmesini istemiyorsunuz. Allah ona uzun ömürler versin, hayırlı evlat olsun tek isteğim bu. Babası Fenerbahçe’de oynamasını çok istiyor. Tabi ilerleyen zamanlarda ne gelişir ne gide bilmiyorum ama inşallah hayırlısı olur” diye konuştu.
(İHA)