Ajax Teknik Direktörü Frank de Boer, Fenerbahçe karşılaşmasının zor geçeceğini belirterek, "Yarın yenilirsek grupta zor duruma düşeceğiz" dedi.
UEFA Avrupa Ligi A Grubu’nda yarın Fenerbahçe’ye konuk olacak Hollanda ekibi Ajax’ın teknik direktörü Frank de Boer karşılaşma öncesi basın toplantısı düzenledi. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Frank de Boer, "Grupta iki puanımız var. Yarın yenilirsek grupta zor duruma düşeceğiz. Önümüzdeki maçlar çok zor olacak. Yarın bizi zorlu bir maç bekliyor. Fenerbahçe yeni bir takım. İlk 11’de arayış içerisindeler. Hepsi teker teker çok iyi oyuncular. Arayışta oldukları için bu durumdan faydalanabiliriz. Yarın oynayıp göreceğiz" diye konuştu.

"PERSIE BARCELONA’YA TRANSFER OLURSA…"
Fenerbahçe’nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie’nin çok yetenekli bir oyuncu olduğunu vurgulayan Frank de Boer, "Ona şans vermek lazım. Eğer Barcelona’ya transfer olursa bu onun için iyi bir şans olur. O seviyede oynayabilecek bir oyuncu. Ancak yarın sadece Van Persie’yle oynamayacağız. Çok kaliteli bir takımla karşılaşacağız. Sadece o değil, Fenerbahçe’nin diğer oyuncularını da göz önünde bulundurmak lazım" şeklinde konuştu.

"BURAYA YENİDEN GELMEK GÜZEL"
Bir basın mensubunun futbolculuk yıllarının bir döneminde Galatasaray forması giydiğini hatırlatması üzerine Frank de Boer, "Buraya yeniden gelmek güzel. Burada olmaktan dolayı eğlenmeliyiz ve bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. Güzel bir maç çıkarmalıyız. Fenerbahçe taraftarı çok fanatik. Onları susturabilirsek iyi bir sonuç alırız. Bazı oyuncularım taraftarlardan ekstra motive olabilir. Kısacası burada olmak muhteşem bir duygu. Burada olmaktan çok gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

İŞTE AJAX’IN 11’İ
Hollandalı teknik adam, yarınki maça ligde son oynadıkları Heracles kadrosuna yakın bir kadro ile çıkacağını açıkladı. Frank de Boer, son maçtaki kadroda sadece kalede Diederik Boer’in yerine Jasper Cillesen, savunmada ise Kenny Tete’nin yerine Ricardo van Rhijn’i oynatacağını ifade etti.
Frank de Boer’in bu açıklamasına göre Ajax, Fenerbahçe karşısına şu 11 ile çıkacak:
"Cillesen, Veltman, Rhijn, Riedawald, Gudelj, Dijks, Bazoer, Fischer, Schöne, Klaasen, Ghazi."

FISCHER: "FENERBAHÇE KALİTELİ BİR EKİP"
Ajax’ın genç oyuncusu Victor Fischer ise Fenerbahçe’nin kaliteli bir ekip olduğunu vurgulayarak, kendilerini zor bir karşılaşmanın beklediğini dile getirdi. 21 yaşındaki kanat oyuncusu kendisi gibi Danimarkalı olan Simon Kjaer’e karşı forma giymek için sabırsızlandığını söyledi.
(İHA)