HÜDA PAR’ın desteklediği Şırnak Bağımsız adayı Şehzade Demir, Şırnak’taki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Milletvekili adayı Şehzade Demir’in yanı sıra Şırnak Hür Dava Partisi İl Başkanı Abdullah Kılıç, İlçe Başkanı Emcet Yalçın, Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mesut Caner, yerel ve ulusal basın mensubu katıldı. Basın mensuplarına yönelik bir açıklama yapan Şırnak Bağımsız Milletvekili adayı Şehzade Demir, baraj nedeniyle bağımsız aday olarak katılmak zorunda kaldıklarını belirterek, prensip olarak kişisel menfaatleri halkın menfaatlerinin üzerinde görmediklerini söyledi.
“Türkiye’de devlet kutsanıyor ve halk devlete kurban ediliyor” diyen Demir, “Hükümette devletin bekası toplumun bekasından öndedir gibi bir anlayış hakimdir. Bu Türkiye’nin bölgemizin en büyük sorunların kaynağıdır. Yani halkın sorunları devleti hiç enterese etmemekte ancak devletin bekası her zaman önce gelmektedir. Biz her gelenin kendi adaletini, kendi yargısını ikamet etmesinden çok rahatsızız. En çok üzerinde duracağımız ve en fazla kafa yoracağımız şey de budur. Her iktidar parti kendi hakimini kendi savcısını getirip istediğini yaptırmaya çalışıyor. Bu şekilde bir devlet anlayışı olamaz. Devletin şahsa göre değişmemesi gerekiyor."
Çözüm sürecine de değinen Demir, şunları kaydetti:
“Çözüm sürecine barışa yönelik adımlara arka çıktık destekledik, artık akan kanın durması cenazelerin olmaması yıllardan beri hepimizin temenni ettiği bir durumdu. Bu durumun toplum arasına farklı yönelmelerini olduğunu gözlemliyoruz. Her ne kadar polisin askerin cenazesi kalmıyorsa ama halkın cenazeleri bitmiyor. Devlet ile askeri unsurlar arasında var olan ateşkes ve barış süreci var ise dahi Kürtler arasında bir barış süreci söz konusu değildir. Bizim bu bölgede güvenlik sıkıntısı had safhadadır. Halkın can ve mal emniyeti yoktur kargaşa çok fazladır bu konuda iki tarafında tedbirleri yoktur halkın mağduriyetlerini görmezden geliyorlar. Çözüm sürecinde herkes kendi tarafında kalan ipin ucunu tutmaya çalışıyor. Çözüm konusunda her iki tarafında sorunun çözümünde perspektifi sıkıntılıdır. İki tarafında birbirine karşı ön yargıları vardır.”