Kütüphane Haftası Silifke İlçe Halk Kütüphanesinde ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda çeşitli etkinliklerle kutlandı.
23 bin 924 kitap bulunan Silifke İlçe Halk Kütüphanesi’nde 2015 yılında 11 bin 206 kitap ödünç verilirken, kütüphaneden 14 Bini aşkın okuyucu yararlandı. Silifke Halk Kütüphanesi’nde yıl boyunca abone olunan 5 farklı gazete ve dergi gibi süreli yayın da okuyucunun hizmetine sunuluyor.
Kütüphaneye olan ilginin her geçen yıl arttığını kaydeden Silifke İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Mustafa Fahlioğulları, kitap sayısının da sürekli arttığını söyledi.
Kütüphanede yıl içerisinde belirli gün ve haftaların anlam ve önemine ilişkin kitap sergisi açtıklarını belirten Fahlioğulları, kütüphane haftasında da çeşitli etkinlikler düzenlendiğini ifade etti. Yıl boyunca kütüphaneye ücretsiz üyeliklerin devam ettiğini kaydeden Müdür Fahlioğulları, “Üye sayımız da her geçen gün artıyor. Vatandaşlarımızı kitaplara ve okumaya ilgilerinin artması, kütüphaneden daha etkin şekilde yararlanmaları bizleri sevindiriyor. Üyelerimiz beğendikleri, kitapları 15 günlüğüne ödünç alıyor. Bu süre içerisinde kitabı okumayı bitiremeyen üyelerimiz kütüphanemize ulaşarak, süreyi uzatabiliyor” dedi.