Saçlarımıza her zaman gereken bakımı yapıyor, onlara özen gösteriyoruz. Hatta çoğumuzun zamanını en çok alan şey saç bakım süreci oluyor. Güzel, ilgi çekici ve etkili bir görünüm için saçlarımıza her zaman önceliği veriyoruz. Saç boyama işlemleri de bu sürecin içerisinde yer alıyor. Saçlarımızı en güvenilir boyalar ile, kendimize en çok yakışacağını düşündüğümüz trend renkler ile boyuyoruz. Son zamanların trend saç boyası renkleri arasında ise sıcak çikolata bulunmaktadır. Sıcak çikolata saç boyası son zamanlarda insanlar tarafından en çok tercih edilmekte olunan saç boyası türlerinden olmuştur.

Biz de bu yazımızda bu saç boyası hakkında çeşitli bilgileri sizlere verdik. İlk olarak trend bir renk olan sıcak çikolatadan bahsettik. Sonra bu rengin en çok hangi cilt tonlarına yakışıyor olduğunu belirttik. Sonrasında ise evde kendiniz saçınızı bu renkte boyayabilir misiniz, bu boya saçınıza zarar verir mi gibi soruları cevapladık. Yazıyı okumaya devam ettiğiniz zaman tüm bu önemli konuları teker teker başlıklar halinde göreceksiniz. İyi okumalar diliyoruz.
Yeni Trend: Sıcak Çikolata Renginde Saçlar

Yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi sıcak çikolata son zamanların en çok tercih edilen saç rengi haline gelmiştir. Bu renk kahvenin şüphesiz ki en tatlı, en gösterişli tonudur. İnsanların bu renk saç boyasını tercih etmelerinin sebebi hem trend olması hem de gerçekten de her bir cilt tonuna yakışıyor olmasıdır -ki bu konuyu yazının devamında başka bir başlık altında açıklayacağız. Eğer saç renginizi değiştirmek istiyor iseniz ve size canlılık katacak, saçlarınızı gösterişli hale getirecek trend bir renk arıyor iseniz sıcak çikolata renginin tam da size göre olduğunu bilmelisiniz.
Peki, sıcak çikolata saç boyası en çok hangi cilt tonları ile uyum sağlamaktadır? Eğer bu rengin size yakışıp yakışmayacağını merak ediyor iseniz en detaylı bilgileri bir sonraki konu başlığının altında görebilirsiniz.
Sıcak Çikolata Saç Boyası Hangi Cilt Tonlarına Uyumlu?

Bildiğiniz üzere saç renkleri ile cilt tonu arasında belli bir uyum olması gerekmektedir. Bu, elbette zorunlu bir kural değildir fakat kişi güzel bir uyum yakalamak istiyor ise bu noktalara dikkat etmelidir. Eğer sıcak çikolata rengine saçınızı boyamak istiyor iseniz de bilmeniz gereken bazı hususlar var. Bunları şu şekilde size gösterelim:
·         Bu renk bir saç boyası çoğu saç boyasından farklı olarak hemen hemen her cilt tonuna uyum göstermektedir. Her bir insan tarafından bu kadar çok tercih edilip kullanılmasının sebebi de başlıca budur.
·         Eğer cilt renginiz soluk ise, soğuk bir tona sahip ise, çok açık renkte bir cilt renginiz var ise sıcak çikolata tam da size göredir. Çünkü bu renk bir saç sizin daha canlı, daha sıcak ve çekici görünmenizi sağlar. Sıcak çikolata renginin sıcak alt tonları sayesinde cildiniz soğuk bir görünümden uzaklaşacaktır.
·         Eğer cilt renginiz orta tonlarda ise, buğday tenli iseniz de bu renk bir saç boyası sayesinde cilt tonunuzu dengelemiş olursunuz. Sıcak çikolata saç boyası size canlı bir görünüm verir.
·         Eğer cilt tonunuz koyu ise, esmer iseniz de hiç çekinmeden sıcak çikolata rengini tercih edebilirsiniz. Çünkü bu renk ile cilt tonunuz harika bir uyum sağlayacaktır.
·         Kısacası her 3 ana cilt tonunda da sıcak çikolata saç rengi benzer etkiyi göstermektedir: Kişiye canlı, sıcak bir görünüm vermektedir.
·         Aynı zamanda özellikle kış ve sonbahar aylarında bu rengi tercih etmenizi de öneriyoruz. Bu renk bir saç sayesinde bu ayların soğuğunda kendinizi ortaya çıkarmış olursunuz. Her şeyden önce mevsimin renkleri ile harika bir uyum yakalamış olursunuz.
Evde Sıcak Çikolata Renginde Saç Boyamak

Eğer sıcak çikolata rengini evde, kuaföre gitmeden kendiniz saçınıza uygulamak istiyor iseniz bu pek ala mümkün haldedir. Sıcak çikolata saç boyası ürününü edindikten sonra saçınıza doğrudan uygulayabilirsiniz. Eğer sıcak çikolata rengi koyu saçlarınıza uygular iseniz çok daha koyu bir ton elde edersiniz. Eğer kumral ya da açık renk saçınıza uygular iseniz de sıcak çikolata rengini tamamen yansıtmış olursunuz. Dilerseniz saçınıza açma işlemini uygulamadan boyayı sürebilirsiniz ya da koyu olan saçınızı birkaç ton kadar açarak boyanın tam rengini vermesini sağlayabilirsiniz.
Evde sıcak çikolata renginde saç boyamak bu kadar basit haldedir. Bunun için mutlaka kuaföre gitmenize gerek yoktur. Sadece saç açma işleminiz için eğer kendinize güvenmiyor iseniz iyi bir kuaförden yardım alabilirsiniz. Şimdi de bu boyanın saçınıza herhangi bir şekilde zarar verip vermeyeceğini sizlere anlatalım. Böylece aklınızdaki en önemli sorulardan bir tanesini daha yanıtlamış oluruz.
Bu Boya Saça Zarar Verir Mi?

En çok sorulan sorulardan bir tanesi de budur ve doğal olarak yanıtı merak edilmektedir. Size kısaca bu konuyu net bir biçimde açıklayacak olur isek şunları söyleyebiliriz: Sıcak çikolata saç boyası hiçbir şekilde saçınıza zarar vermez. İçeriğinde bulunan saça yararlı bileşenler ve maddeler sayesinde saçlarınıza bakım da yapmış olur. Yani saçınızı boyar iken aynı zamanda saçınızı beslemiş, bakım da yapmış olursunuz. İçeriğinde saça, saç yapısına zarar verecek hiçbir etken madde bulunmaz. Saçın yıpranması, yanması gibi durumlar kesinlikle görülmez. Bu konuda içiniz gayet rahat olabilir.