Sosyal Güvenlik Kurumu’nun malnütrisyon (yetersiz beslenme) bilinirliğini arttırmak amacıyla düzenlediği ’’Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu’’ projesi kapsamında Atletizm Federasyonu’nun katkılarıyla 30 profesyonel atlet Ankara’dan Şanlıurfa’ya doğru yola çıktı.
Ankara Sosyal Güvenlik Kurumu binasında düzenlenen törene, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı vekili Murat Yazıcı, Abbott Nütrisyon Genel Müdürü Elba Rivera, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, sporcular ve kurum çalışanları katıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Murat Yazıcı, hangi yaş grubunda olursa olsun toplumun yaşam kalitesini arttırmak ve malnütrisyon konusunda çözüm üretmek amacıyla ’’Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu’’ projesini başlattıklarını belirtti. Yazıcı konuşmasını şöyle sürdürdü:
‘’Ülkemizde malnütrisyona karşı verilecek başarılı bir mücadele hem çocuklarımızın sağlıklı olmasına hem de sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sağlayacaktır. Malnütrisyona karşı mücadele için geçtiğimiz sene Eylül ayından itibaren yoğun proje çalışmaları gerçekleştirmekteyiz. Proje başındaki hedefimiz; toplanacak 10 milyon kalori karşılığında proje ortağımız tarafından bağışlanacak olan beslenme ürünleri ile malnütrisyon sorunu yaşayan çocuklarımıza bir nebze yardımcı olarak sosyal sorumluluk projemizi gerçekleştirebilmektir."
Ankara’dan yola çıkan atletler, sırasıyla, Aksaray, Konya, Niğde, Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep illerinin geçilmesinden sonra 12 Nisan 2015 Pazar günü Şanlıurfa’daki atletler ve halkla bir araya gelerek, Hedeflenen 10 Milyon Kalori’yi tamamlayacak.