AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, "Milletvekili aday belirleme sürecimiz Genel Merkezimiz tarafından çok titiz bir şekilde yapılmıştır. Bu çalışmalar sonucunda milletvekili adaylarımız belirlenmiştir. 9 milletvekili adayımız ile birlikte sımsıkı kenetlenerek İnşallah bu çalışma sonucunda 9 milletvekili adayımızı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne göndereceğiz” dedi.
AK Parti’nin haftalardır merakla beklenen milletvekili adayları bu akşam açıklandı. Yüksek Seçim Kurulu’na bu akşam teslim edilen listelerde tüm Türkiye ile birlikte Samsun’un da vekil adayları belli oldu. Partide açıklamalar öncesi başta İl Başkanı Muharrem Göksel ve partililer listenin açıklanmasını televizyondan takip ettiler. Televizyon kanallarından gelişmeleri anbean izleyen partililer, Samsun listesinin açıklanmasıyla heyecanlı dakikalar yaşadı.
Liste ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, "25 Dönem milletvekilli aday adaylığı son başvuru tarihi olan 20 Şubat’ta Samsun için 106 başvuru yapılmıştır. İkinci tercihlerin çıkartılmasının ardından bu sayı 89’a düşmüştür. Milletvekili aday belirleme sürecimiz Genel Merkezimiz tarafından çok titiz bir şekilde yapılmıştır. Bu çalışmalar sonucunda milletvekili adaylarımız belirlenmiştir. Buna göre Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç 1. sıradadır. Ayrıca Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Çiğdem Karaaslan, Hasan Basri Kurt, Kamuran Özden, Yılmaz Hocaoğlu, Hüseyin Avni Çatal ve Adem Tuncer de listededir. 9 milletvekili adayımız ile birlikte sımsıkı kenetlenerek İnşallah bu çalışma sonucunda 9 milletvekili adayımızı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne göndereceğiz. Bu duygu ve düşünceler içinde genel merkezimiz tarafından tespit edilen milletvekili adayımıza başarılar diliyor, Allah, yar ve yardımcımız olsun diyorum" diye konuştu.