SASKİ’nin Esentepe Bölgesi’nde başlattığı içmesuyu projesi bölgede yaşayan vatandaşlarda büyük memnuniyet yarattı. Muhtarlar, 13 mahallenin içmesuyu geleceğini garanti altına alacak yatırım için Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na teşekkür etti.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından 2 buçuk Milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen Esentepe İçmesuyu Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Serdivan’a bağlı Esentepe, Aşağıdereköy, Çubuklu, Dağyoncalı, Yukarıdereköy, Kazımpaşa, Selahiye, Kuruçeşme, Mahmudiye, Yeşilköy, Beşevler, Meşeli ve Kızılcıklı Mahalleleri için projelendirilen 11 kilometrelik içmesuyu hattının 2,5 kilometresi tamamlandı. SASKİ yetkilileri projede çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini açıklarken, bölge muhtarları çalışmalardan duydukları memnuniyeti ifade etti.
Esentepe Mahallesi Muhtarı Alaybey Köse, “Geçtiğimiz günlerde katıldığımız toplantıda Esentepe İçmesuyu Projesi ile ilgili SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’ten bilgi almıştık. Toplantının ardından çalışmalar büyük bir hızla başladı. İnşallah bu çalışmayla mahallemizin içmesuyu geleceği garanti altına alınacak. Yatırımın hayırlı olmasını diliyor, mahallemizdeki vatandaşlarımız adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu ve SASKİ Genel Müdürümüz Sayın Rüstem Keleş’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Çubuklu Mahallesi Muhtarı Yakup Elturan, “Mahallemiz Serdivan’ın yüksek kesimlerinde yer alıyor. İnşallah hayata geçirilen bu proje ile çeşmelerimizden daha bol içmesuyu akacak. Büyükşehir Belediyemize ve SASKİ’ye hayata geçirilen yatırımdan dolayı çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullanırken; 900 nüfuslu Meşeli Mahallesi’nin Muhtarı Kemal Doğramacı ise, “Mahallemizin içmesuyu geleceği adına çok önemli bir yatırım. Bizlere bu hizmeti ulaştıran herkesten Allah razı olsun. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na çok teşekkür ediyoruz” dedi.