Son zamanlarda klasik liposuctiona alternatif olarak vaser liposuction yöntemi uygulanmaktadır. Vaser liposuction yöntemi hem kadınlarda hem de erkeklerde uygulanabilmekte ve kişinin istenmeye bölgelerindeki fazla yağlarından arınmasına ve vücudunun şekillenmesi sağlamaktadır. Bu bilgilere bakıldığında bunların aynısını klasik liposuction da yapıyor zaten diyebilirsiniz. O halde klasik liposuction ile vaser liposuction arasındaki fark nedir?
 
Vaser liposuction yönteminde vücut çizgileri yumuşak geçişlidir ve bu yöntemle kişide ondülasyon oluşmaz. Yani klasik liposuction yöntemi tercih edenlerin korkulu rüyası olan operasyon sonrasın işlem yapılan yerde dalgalanmanın oluşması vaser liposuction yöntemiyle ortadan kalkmaktadır.Ayrıca klasik yönteme nazar bu yöntem de morarma ve ağrı çok daha azdır ve ilaç tedavisine bile gerek duyulmamaktadır. Vazer liposuction yaptıra hastaların klasik yöntemi tercih edenlere nazaran iyileşme ve hayata dahil olma süresi daha kısadır.
 
Klasik liposuction yönteminde işlem cerrahın kol kasına bağlı olarak manuel yapılmakta ve güç gerektiren bir işlemdir. İşlemi yapan cerrah işlem sırasında deri altındaki yağları parçalarken aynı zamanda bağ dokularını ve sinir uçlarını da parçalamaktadır. Bu da hasta da daha çok kanamaya ve morarmaya neden olmakla birlikte işlem yapılan bölgede uzun süren bir hissizleşmeye neden olmaktadır. Ancak vazer liposuction yönteminde ultrasonik ses enerjisi kullanır ve ses enerjisi ile harekete geçen yağlar ısı ile erimeye başlarlar ve böylece dokulara zarar verilmeden bir yağ alma operasyonu gerçekleştirilmiş olur.
 
Özetle konuyu toparlayacak olursak  vaser liposuction ile klasik liposuction arasındaki temel fark deri altındaki dokularının zarar görme seviyesidir. Klasik yöntemde deri altındaki dokular daha fazla zarar görürken vazer yönteminde ise deri altındaki dokular daha az zarar görmektedir ve buna bağlı olarak da operasyon sonrasında görülen semptomlarda farklılıklar yaşanmaktadır. Bu farklara bağlı olarak liposuction yaptıracak olan kişilerin iki yöntemden birisini tercih edebilir.